Siyaset ‘Genel Kurul’a katılamazlar’

‘Genel Kurul’a katılamazlar’

24.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bir milletvekilinin mazbatasını aldığı an milletvekili sıfatını kazandığını belirterek, “Bağımsız milletvekilleri kayıt yaptırmazlarsa milletvekilliği sıfatı devam eder ancak Genel Kurul çalışmalarına katılamazlar” dedi

‘Genel Kurul’a katılamazlar’

Şahin, dün göreve yeni seçilen Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Gazetecilerin, BDP destekli bağımsız milletvekili seçilen ancak YSK tarafından vekilliği düşürülen Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin iptali konusundaki sorularını yanıtlayan Şahin, YSK kararlarını tartışmanın faydası olmadığını belirtti. Şahin, “Çünkü YSK, beğensek de beğenmesek de, eleştirsek de eleştirmesek de, hatalı görsek de görmesek de bir karar vermiş, bu karar kesindir” dedi.

TBMM’ye gelsinler
Bağımsız milletvekillerinin kayıt yaptırmaması halinde TBMM İçtüzüğü’nün neyi öngördüğünün sorulması ve ara seçimden bahsedildiğinin anımsatılması üzerine Şahin, şunları söyledi:
“Bir milletvekili arkadaşımız mazbatasını aldığı an milletvekili sıfatını kazanmış olur. Bağımsız milletvekili arkadaşlarımız kayıt yaptırmazlarsa milletvekilliği sıfatı devam eder ancak Genel Kurul çalışmalarına katılamazlar diye değerlendiriyorum. Gelmemiş olmalarının, yemin etmemiş olmalarının ne kendilerine bir faydası olur ne de çözüm bekleyen, hem kendilerinin hem de siyaset kurumunun sorunlarına bir katkısı olur.” “Bağımsız milletvekilleri ile ilgili olarak devamsızlık süreci başlamış olacak mı” sorusuna da yanıt veren Şahin, bu konuda içtüzükte açık bir hüküm olmadığını bildirdi.