Siyaset Genel merkezde ‘çapraz sorgu’

Genel merkezde ‘çapraz sorgu’

08.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıttepe Ortaokulu’nda, oy kullandıktan sonra MHP Genel Merkezi’ne geçerek gelişmeleri makamından takip etti.

Genel merkezde ‘çapraz sorgu’

Genel merkezde, “çağrı merkezi” oluşturularak illerden gelen sahte oy ihbarları alındı. Partide seçim sonuçlarını analiz etmek amacıyla oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde “tek çatı” sistemi işletildi. YSK’nın partilere gönderdiği veriler MHP’nin kendi teşkilatlarını organize ederek Türkiye’nin her yerinden aldığı sonuçlar sisteme girildi. “Çapraz sorgu” yöntemiyle sonuçlar karşılaştırıldı. Tutarsızlık bulunan yerlerde genel merkez binası ve il merkezlerinde hazır tutulan avukatlar ve hukukçular aracılığıyla YSK nezdinde girişimlerde bulunuldu. Bu konu için sadece İstanbul’da 150 avukat hazır tutuldu.

Haberin Devamı

Dakika dakika iletildi

MHP Genel Merkezi’nde genel başkan yardımcıları seçim bölgelerinde olduğu için makam odalarında sessizlik vardı. Yöneticiler ve adaylar il ve ilçe seçim kurullarında sandık ve oyların akıbetini takip ettiler. Başkan yardımcıları ile milletvekili adayları genel merkeze sonuçlar netleştikten sonra geç saatte geldi. Sandıkların açılmaya başlamasıyla sonuçlar dakika dakika Bahçeli’ye iletildi. Bahçeli, seçim sonuçlarını kurmaylarıyla zaman zaman bir araya gelerek değerlendirdi.

Dev ekranda takip

MHP Genel Merkezi’nde ise gündüz hakim olan sakin hava, sandıkların açılmaya başlamasıyla yerini kalabalığa bıraktı. Genel Merkez’e akın eden partililer, genel merkez binasının girişine konulan dev ekrandan sonuçları heyecanla takip etti. MHP’nin oyları ilk açıklandığında yüzlerde memnuniyet ifadesi vardı. MHP’nin 16,4 oy oranı ise Ak Parti ve CHP’nin oy oranları karşısında kalabalık tarafından alkışla karşılandı. Yoğun kalabalık gecenin ilerleyen saatlerine kadar genel merkez binasından ayrılmayarak Bahçeli’nin açıklamasını bekledi.