Siyaset Gereken yapılacak

Gereken yapılacak

15.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Erdoğan, “AKP üzerinde oyunlar oynanıyor. AKP’ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız” dedi

Gereken yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesinde, “AKP ve Gülen’i Bitirme Planı” başlığıyla duyurulan ve Genelkurmay Harekât Başkanlığı’nda hazırlandığı iddia edilen, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesini sert br şekilde eleştirdi.
AKP üzerinde oyunlar oynandığını belirten Erdoğan, “Şu anda biz de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle, onlara yönelik olarak davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AKP’ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken neyse bunların hepsi yapılacak” dedi. 

‘Gerekirse dava açarız’

Erdoğan dün yerel seçimlerde AKP’nin belediye başkanlığını kaybettiği Şanlıurfa’da il kongresine katıldı. Konuşmasında Genelkurmay Harekât Başkanlığı’nca hazırlandığı iddia edilen eylem planına isim vermeden değinen Erdoğan, şunları söyledi:
“Bizim yolumuz, anayasamızda açıkça ifade edilen demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti yoludur. İşte, son günlerde gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AKP üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda biz de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgililerle, onlara yönelik olarak davaları açacağız. Bunlardan geri duramayız. Demokratik bir ortamda AKP’ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız.
Gereken neyse, bunların hepsi yapılacak.”  Bu sözlerin ardından bir AKP’li, “Ergenekon’u temizleyin Başbakanım” diye bağırdı.
AKP’ye yönelik Deniz Feneri eleştirileri nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da sert çıkan, Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin yolsuzluklarını tescillediğini belirten Erdoğan, “Bize dürüstlük dersi vermeye çalışıyorsun, önce aynaya bak. Boş dosyaları sallamakla olmuyor. Sayın Baykal, önce bunu hallet” dedi. 

‘Biz imparator değiliz’

Baykal’ın istifaya davet edildiği kongrede, Erdoğan, “Aman aman dursun. Öyle muhalefete can kurban” dedi.  Vatandaşın Baykal’a en son 7 Haziran’da gereken cevabı verdiğini belirten Erdoğan, “Biz ise milletin karşısında haşa imparator değil hizmetkarız” diye konuştu. 
Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Bunun İsrail ile ilgisi yok.  CHP, MHP, onlara yakın medya ve eski monşerler rahatsız oldular” dedi.  Davos çıkışını hatırlatan Erdoğan, “Bu beyefendiler sus pus kesilmişken, biz aziz milletimizin sesi olduk. Onlar, vatanseverliklerini tartışma konusu yapabilirler ama bu parti yapmaz” diye konuştu. 

AKP’li vekiller yuhalandı

Erdoğan, AKP Şanlıurfa il kongresine 2.5 saat gecikmeli geldi. AKP’den aday gösterilmeyen Saadet Partili Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Erdoğan’ı havaalanında karşıladı.  Fakıbaba,  “Kendilerine hoş geldiniz dedim, teşekkür etti” yanıtını verdi.
29 Mart seçimleri öncesinde Fakıbaba’nın yeniden aday gösterilmesini istemeyen bazı AKP milletvekilleri, “Ceket koysak seçtiririz” demişti. Kongrede, Fakıbaba’nın adaylığını destekleyen Cenap Gülpınar dışındaki milletvekilleri yuhalandı.
Erdoğan, “Başbakan destek, Urfa şampiyon” sloganı atarak Şanlıurfaspor’a destek isteyen AKP’lilere “Siz yürek olup çıkarın. Başbakan’dan başka türlü destek beklenmesi olmaz, o rüşvete girer” dedi.

Yazarlar