Siyaset Gezi dosyaları birleştirildi

Gezi dosyaları birleştirildi

29.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı davasının firari sanıkları Can Dündar, Mehmet Ali Alabora ve Ayşe Pınar Alabora’nın arasında bulunduğu 7 sanıklı davanın, Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey’in de içinde bulunduğu ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi.

Gezi dosyaları birleştirildi

 

ELİF ALTIN İstanbul - İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, yakalamalı sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi katılmadı. Sanıkları avukatları temsil etti. Mahkeme, bu dosyanın istinaf mahkemesince beraat kararları bozulan aralarında Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey’in de arasında bulunduğu Gezi Parkı ana dava dosyasıyla birleşmesine karar verdi.

Haberin Devamı

‘Çarşı’ya beraat Yargıtay’dan döndü

Yargıtay, Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütü kurma veya yönetme ile örgüte üye olma” suçlarından verilen beraat kararlarını bozdu.-ANKARA Milliyet