Siyaset Gezi ruhu dalga dalga büyüyecek

Gezi ruhu dalga dalga büyüyecek

01.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olaylarının 1. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Ağbaba, ‘İktidarı elinde bulunduranlar unutmamalıdır ki bu ruh yok olmayacak’ dedi

Gezi ruhu dalga dalga büyüyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gezi olaylarının 1. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.
Olayların iktidar tarafından Alevi ayaklanması gibi gösterilmeye çalışıldığına vurgu yapan Ağbaba, şunları kaydetti:
“Gezi direnişini, iktidara komplo olarak yorumlayıp ‘Alevi Ayaklanması’ olarak göstermeye çalışan Ak Parti trolü kalemşörler ise Ali İsmail’in, Ethem’in, Ahmet’in, Mehmet’in, Abdullah’ın, Medeni’nin, Berkin’in, Hasan Ferit’in katillerinin bulunamaması karşısında sus pus kaldılar. Burak Can’ın öldürülmesiyle daha da fütursuzlaşan iktidar ise Uğur Kurt’un ve Ayhan Yılmaz’ın öldürülmeleri karşısında başsağlığı dilemek için bile utanmadan GBT kontrolü yaptılar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Yürütmenin başındaki şahıs, hâlâ Alevi-Sünni çatışmasını kaşımaktan öte hiçbir anlamı olmayan ‘Ali’siz Alevilik’ söylemi ile Alevileri ötekileştirmeye ve hedef göstermeye devam ediyor.

‘Kavrayamadılar’
Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybeden ve yaralanan gençlerimizin kanı eline bulaşan diktatör, bugün toplumun yüzde 50’sini karşısına almış ve tek adam iktidarını pekiştirmeye devam etmiştir. O günlerden sonra, her eylemde biber gazının kokusu burnumuzdan, plastik merminin yakıcılığı vücudumuzdan silinmedi. İktidar, polis şiddeti ile halkımızın ensesinde yumruğunu güçlendirmeye devam etmekte ve insan hayatını hiçe saymaktadır. Ama iktidarı elinde bulunduranlar unutmamalıdır ki Gezi Ruhu yok olmayacak ve dalga dalga büyümeye devam edecektir.”
Gezi olaylarının tarihin gördüğü en insancıl, en barışçıl toplumsal eylem olarak başladığına işaret eden Ağbaba, “‘Gezi direnişindeki o 12 ağacın ne anlama geldiğini hiçbir zaman kavrayamadılar” dedi.