Siyaset Gidin meydanlarda hakkınızı arayın

Gidin meydanlarda hakkınızı arayın

01.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu sorunlarını dinlediği geri dönüşüm işçilerinin geleceğe umutla bakamadığını, güvencesiz ve zor koşullarda çalıştığını belirterek, “1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın” dedi

Gidin meydanlarda  hakkınızı arayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir araya geldiği geri dönüşüm işçilerinden 1 Mayıs’a katılmalarını ve haklarını alanlarda aramalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda bir grup geri dönüşüm işçisiyle bir araya geldi. Sokaklarda kağıt, plastik, metal, cam gibi atıkları toplayarak ekonomiye katkıda bulunan işçilerin kurduğu Geri Dönüşüm İşçileri Derneği üyeleri CHP liderine sorunlarını aktardı.

1 Mayıs öncesi emeğin ve emekçinin kıymetini en iyi anlayacak kişilerin geri dönüşüm işçileri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama geri dönüşüm işçileri bugün geleceğe umutla bakamayan işçiler. Güvencesiz ve zor koşullarda çalışıyorlar. Çankaya Belediyesi’nde bir grup kağıt işçisini sigortalı işe aldık. 500 bin geri dönüşüm işçisinin sorunlarına ilişkin bir araştırma önergesi hazırladık. Meclis Genel Kurulu’na indiğinde hep beraber göreceğiz hangi parti ‘Araştırılsın’ diyecek. Daha fazlasını da yapmamız gerekiyor. 1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın. İstiyorum ki bu ülkede kimse aç ve açıkta kalmasın. Hepimizin karnı doyarsa, hepimiz eve akşam huzur içinde gidersek ‘Ne güzel bir ülkede yaşıyoruz’ diyebiliriz. Sizler her zaman kapımı çalabilirsiniz” diye konuştu.

Barış dileği
Kılıçdaroğlu, Güneydoğu’da devam eden olaylarla ilgili ise “En büyük sorun toplumsal barışımızın bozulmuş olması. Bugün Nusaybin’den iki şehit haberi daha geldi. Gerçekten son derece üzgünüz. Kendi ülkemizin topraklarında kan akmasını istemiyoruz. Kendi ülkemizde hepimizi huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bunu da bir dilek olarak, önemli bir dilek olarak sizlerin bilgisine sunmak istedim” dedi.

Hazinedar’ı protesto
Öte yandan CHP liderini partisinin il merkezi önünde bir grup protestocu işçi de karşıladı. Beşiktaş Belediyesi’ndeki işlerinden atıldıklarını söyleyen 4 işçi, seslerini duyurmak için Kılıçdaroğlu’na ulaşmaya çalıştı. “Beşiktaş Belediyesi’nden DİSK Genel-İş Sendikası’na üye olduğumuz için işten atıldık. Örgüt üyesi ilan edildik” yazılı pankart açan işçiler, “İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları yolun açılması için 4 kişiyi uzaklaştırmaya çalıştığı sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, müdahale edilmemesini istedi. Bu sırada bir kadın CHP liderine, “Hazinedar’a hesap sorun” diye seslendi.

Yazarlar