Siyaset ‘Gözü kapalı el kaldırmayız’

‘Gözü kapalı el kaldırmayız’

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili TBMM’de yapılabilecek oylamaya ilişkin partisinin tutumunu “İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar” sözleriyle açıkladı.

‘Gözü kapalı el kaldırmayız’

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, özetle şunları söyledi:

28 ŞUBAT HAYALETİ: Bugün Türkiye’nin üzerinde, 28 Şubat’ın hayaleti dolaşıyor. Bu apolet yerine kravat takan bir hayalet. Bu irticacı yerine beğenmediğine ‘terörist’ diyen bir hayalet. Millete parmak sallayan, aynı zihniyetin gölgesi dolaşıyor. O zamanlar nikah yüzükleri altındı o parmak sallayan ellerin. Bugün nikah yüzükleri gümüşten yine aynı şekilde parmak sallanıyor.

TAVRIMIZ NET: (Dokunulmazlık fezlekeleri) Sarayın bu haftaki yeni gündemi, fezlekeler oldu. Arkadaşlar nedense kafayı bu fezlekelerin kendisine değil, İYİ Parti’nin bu fezlekelere ne diyeceğine takmışlar. Eylemsizliğiyle meşhur küçük ortak her zamanki gibi ancak bağırıyor. Akıllarınca bizi zora sokacaklar. Oysa bizim tavrımız o kadar net ki. Arkadaşların yaptığı tatavayı, eğlenceyle karışık bir şaşkınlıkla izliyoruz. İlkesiz siyaseti düstur edinmişlerin, dün sövdükleriyle bugün yoldaş olanların, dün yoldaş oluklarına da bugün sövenlerin, bu netliğimizi yadırgamasını elbette anlıyorum.

GEREĞİ NEYSE ONU YAPARIZ: İYİ Parti, terörün yanında, yöresinde olmaz. Teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. Seçim kazanmak için, terörist mektubuna, katil röportajına bel bağlamaz. Sandıkta başkasına oy verdi diye, milletine bela okumaz. İtirazı olan gencine, esnafına, çiftçisine ‘terörist’ demez. Millet şehidine ağlarken, lebalep kongrelerde sırıta sırıta konuşmalar yapmaz. İYİ Parti, terörden siyaset devşirme peşinde olanların ipiyle, kuyuya inmez. Milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz. O fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. Özetle İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar.

HAMASETİ BIRAKIN: Twitter fenomeni küçük ortak, tatava yapmayı bıraksın. ‘Yapacağım, her an yapabilirim, birazdan yapıyorum’ diye ağzına sakız ettiği, malum kapatma başvurusunu, ne zaman yapacakmış, onu söylesin. Hızlı olmasa da ziyadesiyle öfkeli küçük ortak, hamaseti bıraksın, HDP Eş Genel Başkanı’nın, Sayın Erdoğan’la, nasıl kol kola yürüdüklerini anlattığı, Netflix belgeseli kıvamındaki açıklamalara cevap versin.

HAKİKATİN YANINDA DURACAĞIZ: Merak ediyorlarmış, İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız.

‘Kendisini yürekten kutluyorum’

Sayın Erdoğan’ı, dün itibarıyla insan hakları kavramını keşfettiği için tebrik etmek istiyorum. Kendisi, anayasamızda ve mevzuatımızda hali hazırda var olan, ancak uygulamaya bir türlü yanaşmadığı, hatta tam tersine, yıllardır hunharca çiğnediği sayısız ilkeden bazılarını, sırf dünyaya muhtemelen Biden’a (ABD Başkanı Joe Biden) şirin görünmek için keşfetmiş oldu. Sayın Erdoğan için büyük, bizler için ise atılmamış olan bu adımdan ötürü, kendisini yürekten kutluyorum. Eğer biraz daha gayret edip, iyi bir Cumhurbaşkanı olursa, bir gün elbet cumhuriyeti, demokrasiyi ve güçler ayrılığını da keşfedebileceğine inanıyorum. Kim bilir, belki o gün kendisi çıkıp, ‘iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem’ bile diyebilir. Neden olmasın?

Fotoğraflar:  MUSTAFA İSTEMİ Milliyet