Siyaset ‘Güçlü olmazsak işimiz çok zor’

‘Güçlü olmazsak işimiz çok zor’

27.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz çok zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik” dedi

‘Güçlü olmazsak işimiz çok zor’

Başbakan Binali Yıldırım, tek başına güçlü bir iktidar ve güçlü bir Türkiye yaratmak için anayasa değişikliğini halkın oyuna sunduklarını söyledi. Tek başına güçlü bir iktidarla Türkiye’nin güçleneceğini ifade eden Başbakan, “Bu bölgede güçlü olunmazsa, işimiz çok zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, referandum mitinglerini Uşak ve Muğla’da sürdürdü. Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Yıldırım, 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceği için bir karar verileceğini belirterek, “Ya ‘Bu sistem iyidir, bu 82 model araba, 82 model anayasa, ikide bir yolda bırakan, darbe üreten bu anayasa bize yeter’ diyeceğiz veya ‘Türkiye gelecek hedeflerine, 2023 hedeflerine, büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine bu anayasayla gitmez, değiştirelim’ diyeceksiniz” ifadesini kullandı.

‘Kim olursa olsun’

“Tamam şu anda sorun yok ama bu böyle olacak diye bunun da bir garantisi yok” diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakın 7 Haziran’da seçim oldu, hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı ne dedi? ‘Bizim arkamızda Kandil var, biz, bir kaşık suda sizi boğarız’ dedi. Türkiye’ye, bu büyük millete meydan okudu. İşte şimdi buna dikkat edeceğiz. Bir daha öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın, işi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun, mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa, işimiz çok zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik.”

Haberin Devamı

‘Sen de çalış’

Artık Türkiye’nin kazandıklarını kaybetmemesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi: “Sürekli kazanalım. Sürekli kazandıkça ne olacak? Türkiye güçlenecek. Türkiye güçlenince etrafındakiler horozlanmayacak, herkes haddini bilecek. Onun için Türkiye’nin güçlenmeye ihtiyacı var. Bugün Ak Parti, yarın başka parti olur. ‘Hayır, hayır, hayır’ diye bozuk plak gibi yalan söyleyeceğine Kılıçdaroğlu, sen de ‘evet’ de, bu değişikliği yapalım. Sen de çalış, sen de belki milletin gözüne girersen, sen de iktidar olursun. Niye, karşı çıkıyorsun?”

‘Bunlar 1930 model’

Yıldırım “CHP bir yandan gençlerin siyasete girmesine karşı çıkıyor bir yandan da çocuklara film çevirtip ‘hayır’ deyin diye reklamlar yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hani gençleri düşünüyordun? Gençlerin önünü açacak değişikliği engellemek için çocukları kullanıyorsun. Yakışır mı? Dokuz milyon 18-25 yaş arasında gencimiz var. CHP bunları yok sayıyor. 16 Nisan’da sizi yok sayan bu hayır’cı zihniyete gereken cevabı gençlerden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım “Değişikliğin ne getirdiğini ne getirmediğini inanın ki bilmiyor. Bir bozuk saat bile günde iki sefer doğru söyler, bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar” diye konuştu.

‘O günleri hatırlayın’

Başbakan Yıldırım, 2001 krizinde 23 bankanın battığını, bir gecede 7 milyar dolar kaybedildiğini ve faizlerin 7 bin 500’lere çıktığı bir dönemin yaşandığını hatırlatarak, “Türkiye’nin yerle bir olduğu, IMF’nin kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. Türkiye bu günleri bir daha yaşamasın diye, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Terörle mücadelede gücümüz artacak. Güçlü hükümet demek, terörün korkulu rüyası demektir. Dün Siirt ve Bitlis’teydim. Ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor, Herkes ‘Kahrolsun PKK’ diye bağırıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘İki siyasi güç önümüzü tıkıyor’

Başbakan Yıldırım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından kendisine takdim edilen fahri doktora unvanı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi:
“Anayasa değişikliklerinin 19’uncusunu yapıyoruz ama bu değişiklik diğerlerine göre daha çok konuşuluyor, toplumun ilgisini çekiyor. Bu da çok doğal bir şey. Çünkü bu anayasayı yapanlardan kimse kalmadı ama anayasaları hala milleti meşgul
etmeye devam ediyor. Ümit ederim ki 16 Nisan Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olur.”

Yıldırım, “Başbakan ve cumhurbaşkanı gibi iki siyasi güç var. Bu iki siyasi güç maalesef çoğu kere Türkiye’nin önünü tıkıyor, hızını kesiyor. Bunu ben söylüyorum, bu hükümetin başbakanı olarak söylüyorum. Türkiye’nin demokrasisi artık bunu kaldırmaz. İşi millete teslim edeceksin. Siyasetçiler hata yapar, millet düzeltir” dedi.