Siyaset ‘Güçlü olursanız korkmazsınız’

‘Güçlü olursanız korkmazsınız’

10.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu Şanlıurfa ziyaretinde "Bizim 'dış güçler' diye şikayet etmeye hakkımız yok. Sen üretirsen, kazanırsan güçlü olursun. Kimsenin önünde diz çökmezsin. Ekonomin güçlüyse korkmayacaksın" dedi.

‘Güçlü olursanız korkmazsınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da STK temsilcileri ve muhtarlar ile toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2.5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız" dedi.

Haberin Devamı

Salonda bulunan kalabalığa "Sizinle helalleşmeye geldim" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer Şanlıurfa'dan 13 milletvekili çıkarken biz bir milletvekili çıkartıyorsak bu ayıp bize ait. O yüzden aynı zamanda sizinle helalleşmeye de geldim. Gelmedik, sofranıza oturmadık, derdinizi dinlemedik" diye konuştu.

'Şikâyet etmeyin'

Türkiye’nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kavgadan uzak, devleti bilen ve tanıyan, sosyal devletin ne olduğunu bilen, üretimin ne kadar değerli olduğunu bilen, üreten bir ülkenin dünyada saygınlığı olduğunu bilen bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bizim 'dış güçler' diye şikayet etmeye hakkımız yok. Kardeşim sen önce kendine bak. Kendin dik olacaksın, kendin üreteceksin. Her ülke bir başka ülkeyi sömürmek isteyebilir ama sen üretirsen, kazanırsan güçlü olursun. Kimsenin önünde diz çökmezsin, yalvarmazsın. Ekonomin güçlüyse korkmayacaksın. Ekonomi güçsüzse sorunumuz var. Bizim ekonomimiz neden güçsüz diye soracağız o zaman. Eksiğimiz, iyi politikacı yok. Siyaset köşeyi dönme, cebi doldurma aracı değildir. Siyaset, kişiyi, kendini ülkesine, vatandaşına vakfetmesi demektir. İyi siyasetçiyi yetiştirecek, onların önünü açacak olanlar da sizlersiniz."

Haberin Devamı

'Kurtaracağım Türkiye'yi'

Şanlıurfa'nın temel sorunlarından birinin de mevsimlik işçilik olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "İnsani koşullarda mı çalışıyorlar acaba? Bu yeni bir olay değil. Nasıl olur da mevsimlik tarım işçilerine kalacakları bir yer sağlayamıyoruz? Faizi indirdik diyorlar. Çiftçinin faizi indi mi? Merkez Bankası'nın bankalara açtığı kredinin faizi inmiş. Çiftçi, esnaf yararlanmadı ki. Faiz konusunda ciddi bir mücadele yapacaksan Londra'daki tefecilerden borç para almayacaksın, kendi vatandaşından Türk Lirası ile borçlanacaksın. Biz kendi enflasyonumuza bir de Avrupa Birliği'nin ve ABD'nin enflasyonunu sırtımıza aldık. Allah'ın izniyle bunların tamamını tereyağından kıl çeker gibi çekeceğim ve kurtaracağım Türkiye'yi. 84 milyonu Londra'daki bir avuç tefeciye mahkum etmek bize" yakışmaz ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Güçlü olursanız korkmazsınız’

‘Adaletsizlik şaha kalkmış’

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde “adalet nöbeti” başlatan Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. 14 Haziran 2018’de AK Partili Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında Yıldız’ın koruma ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan tartışmada eşi ve iki oğlunu yitiren, bir oğlu da aynı olayda Yıldız’ın ağabeyini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Şenyaşar, 276 gün önce oturma eylemi başlatmıştı. Emine Şenyaşar, ziyaretine gelen Kılıçdaroğlu’a sarılarak gözyaşı döküp yaşananları Kürtçe anlattı.

Emine Şenyaşar’ı dinledikten sonra gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, davanın takipçisi olacağını belirterek, “Adaleti beraber getireceğiz. Failler kimse beraber ortaya çıkaracağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. İnsanım diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım.  Bir annenin çığlığını nasıl duymayız” dedi.

Haberin Devamı

‘Elime değil sözüme bakın’

Kılıçdaroğlu, Meclis’te bütçe görüşmelerindeki konuşması sırasında yaptığı el hareketine ilişkin olarak açıklamada bulundu. Yeniçağ’da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu “Kastınız o malum el hareketini yapmak mıydı?” sorusuna, “Hayır, asla öyle bir kastım yoktu. Ellerime değil sözlerime baksınlar” diye yanıt verdi. -HABER MERKEZİ

CHP'den 81 ilde 'insan hakları' açıklaması

CHP, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle bugün saat 11.30’da, 81 ilin tamamında, kent meydanlarında ortak basın açıklaması yapacak.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın okuyacağı basın açıklaması metninin görüntüsü de eş zamanlı olarak kamuoyu ile paylaşılacak. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, "Açıklama ile Türkiye'nin 2021 yılında da en önemli sorunlarından biri olan insan hakları ihlalleri hususunda AK Parti iktidarının karnesini gözler önüne serilecektir" denildi. -ANKARA Milliyet