Siyaset Gül’den yeni kadro müjdesi

Gül’den yeni kadro müjdesi

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT’de yaptığı açıklamada, boşanmış ailelerde, çocuk tesliminin icra daireleri aracılığıyla yapılmasına ilişkin tepki çeken uygulamaya son verileceğini söyledi.

Gül’den yeni kadro müjdesi

Gül, “Şu anki uygulamada anne ya da baba karşı taraf göstermeyince 600-700 lira yaklaşık bir meblağ yatırıyor, çocuğunu görmeye gidiyor. Para ödeyerek çocuğunu görme usulünden vazgeçtik. Elbette daha insani sistem olacak. Ama her halükarda anne ya da baba göstermeyince bir otorite bu, alıp anne ya da babaya verecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Türk yargısı bağımsızdır’

Gül, adalet teşkilatı ve cezaevi personelinin yükünü azaltmak için 15 bin personel için müracaatların başlayacağını vurgulayarak, bin adli hakim ve savcı, 100 idari hakim alınacağını kaydetti. Gül, hakimin yanında 3 yıllık bir eğitim süresinin planlandığı sistemin yaşama geçeceğini, ayrıca tüm hukuk mezunlarına avukatlık, noterlik vb. mesleklere atanmadan önce hukuki yeterlilik sınavı yapılacağını ifade etti. Gül, krize neden olan ABD’li rahip Brunson davasına ilişkin “Ekim ayında duruşması var. Herkese düşen de bu sürece, karara saygı duymaktır. Türk yargısı bağımsızdır” dedi. “Yargıda hedef süre” uygulamasının önceki gün başladığını belirten Gül, “Yargılamanın öngörülebilir olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Hedef süre sihirli bir değnek değil. Bin 457 ayrı dava 220 soruşturma türü için azami süre belirledik” diye konuştu. Gül, bir dava türünde 250-350 gün hedef süre konulduğunu belirtti. Gül, cezaevlerinde uyuşturucuyla mücadele, cinsel istismar suçlarına yönelik cezaların artırılması, darbe girişimi ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin de etkisiyle yoğunluk bulunduğunu, 250 bin 712 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu ifade etti.