Siyaset Gül’e Erivan’da ‘Sarı Gelin’ sürprizi

Gül’e Erivan’da ‘Sarı Gelin’ sürprizi

07.09.2008 - 02:10 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, onuruna verdiği iftar yemeğinde ünlü Ermeni müzisyen Djivan Gasparyan’ın “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesiyle duygulu anlar yaşadı.

Gül’e Erivan’da ‘Sarı Gelin’ sürprizi

Gül, dün Ermenistan’ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olurken Sarkisyan’la karşılıklı jestler nedeniyle keyifli dakikalar geçirdi. Sarkisyan, Gül’ü ağırlama konusunda hassasiyetle hazırlık yaptıklarını, iftar yemeğindeki jestlerle ortaya koydu. 

Lavaş sohbeti
Ermenistan-Türkiye maçı öncesindeki yemekte Sarkisyan, Türk heyeti için Sevan Gölü’nden tutulan taze alabalık ikram etti. Yemek masalarına beyaz ekmek yerine lavaş konulduğu görülürken, Sarkisyan, Gül’e “lavaş” diyerek ekmeği gösterdi. Bunun üzerine Gül de, “Türkçede biz de lavaş diyoruz. Yemeklerimiz de ortak” yorumunda bulundu.
Yemek sırasında Türk heyetine ünlü Ermeni müzisyen Gasparyan mini bir konser sundu. Gasparyan’ın hem Ermenice hem de Türkçe sözleri olan “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesi Gül’ü duygulandırdı. Gül, Sarkisyan’a  “Sarı Gelin” gibi iki halk arasında ortak yaşam ve tarihten kaynaklanan pek çok bağ bulunduğunu söyledi.
Gül, Sarkisyan’a Paşabahçe marka el yapımı Mevlana’ya ithaf edilen “7 Koleksiyonu”ndan “Gece” adlı vazoyu hediye etti. Vazo, Mevlana’nın “Kusurları örtmekte gece gibi ol” öğüdünden esinlenerek tasarlandı.