Siyaset 'Gül lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir'

'Gül lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir'

01.08.2012 - 11:26 | Son Güncellenme:

Sayın Gül lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir! Tartışmalardan onun da rahatsız olacağı kanaatindeyim!”

Gül lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “Pekala aday da olabilir, niye olmasın” tartışmaları üzerine konuşan Tanrıverdi; “Türkiye’de ne zaman işler yolunda gidiyorsa, çıta yükseklere çıkıyorsa muhakkak bir şeyler çıkararak gündemi başka şeyler ile meşgul etmeye çalışıyorlar. Ahmet Sever kimdir tanımam. Bir memur arkadaş, kamuoyuna böyle bir bilgi sunmuş. Görevi midir değil midir, tartışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve süresi ile ilgili yasal anayasal hükümler ortadadır. Tartışılması gereken şeyler değil bunlar. Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde cumhurbaşkanını halkımız seçiyor. Halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı söz konusu. 2014 yılında bunlar konuşur; ama bunları şu an yapmak doğru değil. Sayın Gül bu konuda lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir. Tartışmalardan onun da rahatsız olacağı kanaatindeyim!” dedi.

Haberin Devamı

tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tanrıverdi: ‘Sayın Gül lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir!’ açıklamasında bulundu.

“Merak etmeyin Türkiye emin ellerde!
“Barzani ile görüşeceğiz tabii. Kiminle görüşülmesi gerekiyorsa onunla görüşülür!”

“Suriye’deki olaylar kaygı verici; ama hükümetimizin, devletimizin bu duruma kayıtsız kalmadığını belirtmem lazım. Dışişleri bakanımızın bugün Barzani ile görüşecek. Bu görüşmelerde Türkiye’nin çıkarlarına yönelik olacaktır. Görüşmeden konuşmadan sorunları çözemezsiniz. Görüşmelerin tıkandığı yerde de yapmanız gereken ne ise onu yaparsınız! Uluslar arası hukuk dikkati alınarak yapılması gerekenler yapılmakta! Sağlıklı sonuç almak adına Barzani ile de Talabani ile de görüşülür! Görüşmelerden tereddüt etmemek lazım!”

Haberin Devamı

“Adli ve idari soruşturma başladı, suçlu olan cezasını çekecektir!”

Hatay’da AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun, oğlunun polislere karşı yaptıklarına yönelik konuşan Tanrıverdi;

“Hatay milletvekilimizin adının öne çıktığı, orada hoş olmayan bir olay medyaya yansımış. Tabii ki bu konuya ilişkin olarak idari ve adli soruşturmalar başlamıştır. Bunun sonucunda ortaya ne çıkarsa, çıkan sonuca göre bu işte suçlu olan hesabını ödeyecektir! Bu konuda milletvekili polis şefine diz bakalım şu polisleri deme yetkisi yok. Ayrıca isimle ifade edilen bir suçlu ortadayken polislerin dizilmesi ve kimlik tespitinin yapılması hukuk ile uyuşmuyor!” diye konuştu.

“Hatay’daki olayı gündemde çok fazla tutanlar ve yayanlar kendi emellerine ulaşmak istiyorlar!”

“Hatay’daki olayı fırsat bilerek emellerine ulaşmak isteyen birileri var. Bunu gündemde çok fazla tutanlar, kamuoyuna yaymaya çalışanlar iyi niyetli değiller. Partimize, Türkiye’ye, vekilimize ve yerel yönetime yönelik böyle bir şey düşünülmüş olabilir! Olay hoş değil. İdari ve adli soruşturmalar açıldı ve konu resmi olarak takip ediliyor. Sonuca göre değerlendirmeler yapılacak!”