Siyaset Gül noktayı koydu: Kapandı o işler

Gül noktayı koydu: Kapandı o işler

05.05.2015 - 17:21 | Son Güncellenme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki Fethullah Gülen'i ziyaret konusunda yapılan açıklamalar dün de sürdü. Gül, Fehmi Koru'nun dünkü yazısında yer alan "Benim de zihnim berrak" açıklamasının ardından sorular üzerine "Kapandı o işler" yanıtını verdi.

Gül noktayı koydu: Kapandı o işler

Başbakan Davutoğlu'nun Gülen'i ziyaretine ilişkin Milliyet ekibine yaptığı açıklamada hem dönemin Cumhurbaşkanı Gül hem de Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberinin olduğunu açıklamasının ardından Gül'ün "Benimle ilgili kısmı yanlış. Ben sonradan öğrendim" sözleri merak konusu olmuştu. Davutoğlu'nun "Zihnim berrak, Abdullah Gül'ü bilgilendirdim" açıklamasının ardından Gül de "Benim de zihnim berrak" yanıtını verdi. Habertürk yazarı Fehmi Koru, yaşanan polemiği Gül ile yaptığı telefon görüşmesini dünkü köşe yazısına taşıdı.

Haberin Devamı

Gül rahatsız

Koru'nun verdiği bilgilere göre, Abdullah Gül telefonda "Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil" dedi.
Koru yazısında "konunun bu noktaya varmasından müthiş rahatsızdı. Bana şunları söyledi" diyerek Gül'ün sözlerini şöyle aktardı:

1 hafta sonra

"Birleşmiş Milletler Zirvesi için New York'a gittiğimizde gerçekleşmiş bu görüşme. Dışişleri Bakanı olarak Ahmet Davutoğlu da BM'deydi. Ben oradan erken döndüm. Döndükten bir hafta kadar sonra, geride bıraktığımız heyetten geçici olarak Cumhurbaşkanlığı'nda görevli biri, gidişin bilgisini benimle paylaştı."
Koru, "Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya gitmesini gereksiz bulduğu için kızmış ve kızgınlığını ilk görüştüğü bazı siyasilerle de paylaşmış Cumhurbaşkanı Gül... Giderken yanında Köşk'te görevli biri bulunduğu için Cumhurbaşkanı Gül'ün haberi olduğunu düşünüyor olabilir Başbakan Davutoğlu. Ama Gül'ün kendisinin önceden haberi yokmuş işte..." ifadelerini kullandı.
BM Zirvesi'ne katılan Gül'ü izleyen gazeteciler arasında yer aldığını da ifade eden Koru, "Orada bulunduğumuz süre içerisinde Davutoğlu'nun Pensilvanya'ya gittiği veya gideceği yönünde hiçbir bilgiye sahip olmadık" diye yazdı. Dönüşe yakın bir gece Davutoğlu ile hayli uzun bir baş başa görüşme yaptığını belirten Koru, şöyle devam etti:
"O görüşmede de Pensilvanya'ya gitme niyeti gündeme gelmedi.. Sonuç? Galiba farklı ifadelerin sebebi, Pensilvanya'ya giderken yanında götürdüğü bir görevlinin, konumu sebebiyle Cumhurbaşkanı Gül'ü önceden bilgilendirdiğini düşünüyor olması Başbakan Davutoğlu'nun; anlaşılan, haber, en az bir hafta sonra, heyetin geri kalanı Türkiye'ye döndüğünde Abdullah Gül'e iletilmiş..."

Haberin Devamı

Gül: Kapandı o işler

Abdullah Gül, dün Vodafone Arena Stadyumu’nu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kulüp yöneticileriyle birlikte inceledikten sonra Davutoğlu’nun Pensilvanya ziyareti açıklaması ile ilgili bir soruya "Kapandı o işler. Bir şey yok" yanıtını verdi.