Siyaset Gül: "Sana niye 'beyinsiz adam' diyorlar?"

Gül: "Sana niye 'beyinsiz adam' diyorlar?"

29.01.2013 - 16:44 | Son Güncellenme:

.

Gül: Sana niye beyinsiz adam diyorlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Sofrası'nda sosyal medya ve twitter gibi paylaşım sitelerinde öne çıkan 6 ismi ağırladı. Köşk protokolünün ihlal edildiği yemekte; telefonlar masaya kondu, fotoğraflar çekildi, twitter'dan mesaj atıldı.

Haberin Devamı

Gül, kendisine sosyal paylaşım sitelerinde hakaret eden kimseye dava açmadığını belirterek, "Eğer küfretmiyorsa kimseyi engellemiyorum. Bugüne kadar hakaretten dolayı kimseye dava açmadım. Ancak hakaret olunca bizim dışımızda savcılar re'sen dava açabiliyor" dedi. Gül, internet fenomeni Hakim Türkmen'e, "Merak ediyorum size niye 'beyinsiz adam' diyorlar? Bu mahlası niye seçtiniz?" sorusunu yöneltti.

Gül, 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Atatürk dönemindeki Çankaya Sofrası'nı yeniden canlandırma tutumu içine girmişti. Gül, ilk Çankaya Sofrası'nda tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık ve Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Prof. Dr. Talat Halman'ı öğle yemeğinde ağırlayarak Çankaya Sofrası geleneğini başlatmıştı. Gül, bu uygulama çerevesinde aralarında sinema yönetmenleri Sinan Çetin, Erden Kıral, Yücel Çakmaklı, yapımcı Türker İnanoğlu, senarist Gani Müjde ve oyuncular Şener Şen, Lale Mansur ve Zuhal Olcay'ın yer aldığı isimleri de kabul etmişti. En son yüksek öğrenim dünyasının önde gelen isimleri ile buluşan Gül, dünkü Çankaya Sofrası'nın konuklarını ise sosyal medyadan seçti.

Haberin Devamı

Gül'ün davetine kot pantalon ile katıldı

Köşk'teki öğlen yemeğine; Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, network uzmanı Zorluhan Zorlu, ntvmsnbc yayın yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, twitter'ı etkili kullanmasıyla tanınan Habertürk Yazarı Rahşan Gülşah ile internet alanında yıllardır kaleme aldığı yazıları ve yaptığı televizyon programları ile tanınan Serdar Kuzuloğlu katıldı.

Twitter'da 'beyinsiz adam' takma adıyla ünlenen ve yılın internet fenomeni seçilen Hakim Türkmen'de Çankaya Sofrası'nın konuğu oldu. Sofranın dizaynı, Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından yapıldı. Katılımcıların anlatımına göre, yemek, çok rahat ve Köşk'teki bazı protokol kurallarının ihlal edildiği bir havada geçti. Hakim Türkmen, yemeğe kot pantalon ile kravat takmadan geldi. Katılımcılar akıllı telefonlarını masa üstünde tutarak, zaman zaman Gül'ün fotoğraflarını çekerek, paylaşım sitelerinde paylaştı. Türkmen, yemek sırasında da twitter'dan takipçilerine mesaj attı.

Haberin Devamı

Nasıl kilo almıyorsunuz?

Menüde; zeytinyağlı pancar soslu lahana sarma, deniz mahsulleri tabağı, yufkada Akdeniz yeşillikleri salata, dana kaburga, kabak ve kestane ezmeli ballı kadayıf ile çay - kahve yer aldı.
Davetliler yemeklerin lezzetlerini çok beğenince Gül'e, esprili bir hava içinde, "Bu kadar lezzetli yemekler varken, nasıl kilo almıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Gül, sosyal medya uzmanlarına, internet ortamı ile ilgili sorular yönelterek dinledi. İnternet ortamında filtre, sansür, eğitim, girişimcilik konuları üzerinde duruldu. İsmail Hakkı Polat konuşmasında, sosyal medya kullanımının eğitim boyutu üzerinde durdu. Polat, nasıl bir stratejik planlama yapılması gerektiğine ilişkin düşüncelerini anlattı. Serdar Kuzuloğlu ise bazı yargı kararlarının sitelerin kapanmasına neden olduğunu, bu tablonun ciddi bir sorun oluşturduğu ifade etti. Özgürlükler ile güvenlik dengesine dayalı çağdaş normlar oluşturulması gerektiğini anlatan Kuzuloğlu'nun eleştirilerini dinleyen Gül'ün, "Dünyanın değişim hızına ayak uydurmamız gerekiyor. Bu alanda da ileri demokrasiye sahip ülkelerin normlarını yakalamamız gerekiyor" dediği aktarıldı. Gül, sosyal medyayı nasıl kullandığı konusunda da şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

Hiç dava açmadım

"Ben kendi hesaplarımı çok iyi yönettiğimi düşünüyorum. Tek taraflı kullanıyorum. Eleştiriler var bu yönde etkileşim olmuyor diye. Ancak nasıl cevap verebelirim? Birine cevap verirsem herkese cevap vermem gerekebilir. Ama bütün mesajlarımı kendim yazıyorum. Paylaştığım fotoğrafları kendim seçiyorum. Bana yazılan bütün mesajları da okuyorum. Eğer küfretmiyorsa kimseyi engellemiyoruz. Bugüne kadar hakaretten dolayı kimseye dava açmadım. Ancak hakaret olunca bizim dışımızda savcılar re'sen dava açabiliyor. Cumhurbaşkanının manevi şahsına hakaretten savcılar tarafından dava açılıyor. Bu durumun benimle ilgisi yok. Yasaya göre suç. Çok talep geliyor. İş isteyen, sağlık problemi olan. Bunları bakanlıklara yönlendiriyoruz. Hepsini yerine getirmemiz imkansız."

Haberin Devamı

'Beyinsiz adam' a soru

Gül, Türkmen'e, "Merak ediyorum size niye 'beyinsiz adam' diyorlar? Bu mahlası niye seçtiniz?" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Türkmen'in de, "Bu sosyal medyada kullandığım bir karakter. Tamamen beni yansıtmıyor. Mesela ben evliyim ama o sanal karakter bekar" dediği aktarıldı.

BEYİNSİZ ADAMIN YEMEK SIRASINDA ATTIĞI TWEET

Beyinsiz adam, yemek öncesi ve yemek sırasında twitter'daki hesabına şunları yazdı:
*Yarın @cbabdullahgul 'ün davetlisi olarak Çankaya Sofrası'nda olacam. Umarım yemekler beklediğim gibi çıkar, 3 gündür bi şey yemedim.
*Çankaya Sofrası'nda lahana dolması keyfi with @cbabdullahgul.
*Arkadaşlar çok acil söyleyin bu yenebilir bi şey mi? Ortam çok elit olduğu için soramıyorum.