Siyaset Güler psikolojik yardım almalı!

Güler psikolojik yardım almalı!

30.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, “Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz” diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’i özür dilemeye davet etti

Güler psikolojik yardım almalı

Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Kışanak, Samatya’da Ermeni kadınlara yapılan saldırıların peşini bırakmayacaklarını söyleyerek “Az sayıda kalan Ermenilere saygılı olmamak, onların can güvenliğini korumamak, güvenli, huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamamak bu ülke için bir ayıptır ve utançtır” dedi.

‘Sinan’ın mezarda kafası yok’
Kışanak CHP’li Güler’in Meclis’teki sözlerinin ırkçı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
“Mimar Sinan mezarında kafatası olmadan yatıyor. Çünkü kafatasını alıp bilim adına ölçmeye çalıştılar. İşte bu ırkçılığın en hayasız halidir. Bunu bilimsel kılıfa dökmeye kalkışmak bu anlama gelir. Özür dilemesi bu ırkçılıktan kurtulmak için sosyal psikolojik yardım alması lazım. Biz bu imkanı ona sunalım. Bu konuda CHP’ye sorumluluk düşüyor. Bu zihniyetle devam ederse CHP’nin bu ülkenin siyasal geleceğinde etkisi olamaz.”
Paris’te öldürülen PKK’lı 3 kadının katil zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney’in Türkiye’ye çok defa gelip gittiğini, ancak hükümetin bu kişi ile ilgili hâlâ bilgi vermediğine dikkati çeken Kışanak, hükümet yetkililerine “Bu cinayetle ilgili bir şey yapıyorsanız çıkın bunu açıklayın. Açıklamazsanız, bu sizi zanlı yapar” diye seslendi.

Haberin Devamı

Hükümet bilgi vermedi
BDP Eşbaşkanı Kışanak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kışanak, Abdullah Öcalan’ın, kitabının basılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla ilgili, “Basılması Türkiye’nin ufkunu açacaktır” dedi. Kışanak, PKK’nın silah bırakmaya hazırlandığı ve Erbil merkezli görüşmeler yapıldığı haberlerini ise, “Hükümet, yürüttüğü görüşmelerle ilgili bize hiçbir bilgi vermedi; bizle diyalog olmadı” dedi. Fotoğraf:AA