Siyaset Günay’dan hukuka Ergenekon uyarısı...

Günay’dan hukuka Ergenekon uyarısı...

20.04.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturmasındaki gelişmeleri 12 Mart 1971 muhtırası döneminde yaşananlara benzetmesiyle gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Böyle önemli bir sürecin asıl hedefinden ve doğrultusundan saptırılmaması, herkesin ve başta hukuk uygulayıcılarının ana görevidir” dedi.

Günay’dan hukuka Ergenekon uyarısı...

Yargı konusu bir sürece müdahil olmayı doğru bulmadığı için şu ana kadar Ergenekon soruşturması kapsamında bir açıklama yapmadığını vurgulayan Günay, basında hakkında çıkan bazı haberler nedeniyle yazılı açıklamaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Günay, şöyle dedi:
“Önceki yıllarda, Susurluk adıyla bilinen soruşturma süreci, ülkede hortlatılan kısır tartışmalar, laiklik ekseninde yaratılan kavgalar ve üretilen yapay korkularla mecrasından saptırılmış ve sonuçsuz kalmıştır. Şimdi de Ergenekon soruşturmasının asıl hedefinin, ülkemizde demokrasiye karşı kurulan tuzaklar, Türkiye’yi yeniden bir askeri müdahale ortamına sürüklemek için yapılan provokasyonlar, bu amaca yönelik terör eylemleri ve hatta cinayetler olduğu asla unutulmamalı, konuyu saptıracak, yapay tartışmalara meydan verecek girişim ve işlemlerden özenle sakınılmalıdır.”

Yazarlar