Siyaset ‘Gündemimizde af yok’

‘Gündemimizde af yok’

30.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Gündemimizde af yok’

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP’nin af teklifi ile ilgili Ak Parti’nin tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi. Ak Parti MYK toplantısının ardından açıklama yapan Çelik, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YEREL SEÇİM GÜNDEMDE: Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı güçlü bir şekilde gündemimize almış bulunuyoruz. Gerek sahip olduğumuz belediyelerimizdeki başarının ölçülmesi, gerek sahip olmadığımız yerlerdeki eksikliklerin giderilmesi, uygun politik aktörlerin bulunması, kesintisiz biçimde yerel seçime kadar sürdürülecek.

POZİSYONUMUZ AYNI: (MHP’nin kısmi af teklifi yeni dönemde gündeme gelecek mi?) Bir değişiklik yok; gündemimizde bu konu yok. Yetkili kurullarımızda değerlendirme olmadı. Daha önceki açıkladığımız pozisyonumuz neyse o pozisyonumuzu koruyoruz. Tutumumuzda değişiklik yok.

HAYRETLE KARŞILADIK: (Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye ile ilgili ‘Panislamizm’ açıklaması) Biz sayın Macron’un açıklamalarını hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman bölgede özgün, özgüvenli bir dış politika uygulamaya başlarsa, herhangi bir şekilde bu parsellenmiş bölgelerde ‘şu devletin bu devletin pozisyonunun dışında’ bir dış politika geliştirmeye başlarsa, Türkiye’ye hemen İslamcılık ve Osmanlıcılık etiketi yapıştırılmaya çalışılıyor. Sayın Macron’un konuşma metnini okudum. ‘Türkiye Atatürk döneminin Türkiyesi değil’ gibi bir ifade kullanıyor. Türkiye’nin, kurucu liderinin gösterdiği hedefler doğrultusunda geleceğe özgüvenle yürüyen bir anlayışı var. Dolayısıyla Türkiye’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemi ile diğer dönemleri ayrıştırmak gibi bir şey son derece mantık dışı. Daha da vahimi şu; defalarca uyarılmasına rağmen islami terör gibisinden son derece yanlış bir ifadeyi kullanmakta ısrar ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderme yapıyor; ‘Her gün görüştüğüm sayın cumhurbaşkanının panislamist bir ajandası var’ diyerek... Yakışık almayan bir değerlendirme.

Haberin Devamı

İTTİFAK DEĞERLENDİRİLMEDİ: (Yerel seçimlerde MHP ile yeniden ittifak) Cumhur ittifakı olarak ortaya konan ilkelere bağlılığımızı sürdürüyoruz. Bu ilkelerin, bu ittifakın kıymetli olduğunun her zaman altını çiziyoruz. Ama yerel seçimde böyle bir şey olur, olmaz gibi bir değerlendirmemiz şu anda yok. Vakit var. Bir değerlendirme söz konusu olduğunda açık ve net paylaşırım.

Haberin Devamı

Cumartesi Anneleri eylemine yasak

Çelik, Cumartesi Anneleri eylemine müdahaleye ilişkin olarak şunları kaydetti: “Evladını kaybetmiş annenin acısından, evladına duyduğu özlemden daha büyük bir saygı olamaz. Bizim de bu acı karşısında boynumuz kıldan incedir. Fakat 2010 yılından itibaren burası terör örgütlerinin ele geçirmeye başladığı bir platforma dönüştü. Anneler ya da evladıyla ilgili kaygı duyanlara kapımız her zaman açıktır. Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu tip eylemlere izin verilmeyecektir. Valiliğin belli olarak ortaya koyduğu yerler haricinde bu tip eylemlere müsaade edilmeyecektir.”

Yazarlar