Siyaset Gürsel Tekin'i utandıran bakan

Gürsel Tekin'i utandıran bakan

10.10.2011 - 12:56 | Son Güncellenme:

Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gürsel Tekini utandıran bakan

“En çok hukuka, demokrasiye ihtiyaç duyan bizleriz. Eğer ikili konuşmalar yansıyorsa ekrana utanıyorum ben Adalet Bakanı’ndan. Ne konuşulduğunun önemi yok. 2 gazeteci konuşuyor ve bu servis ediliyor. Bundan sonra işine son veriliyor gazetecinin. Adalet Bakanı’nı göreve davet ediyorum. Ayıptır bunlar.”

Haberin Devamı

“Adamlarımız öldü, neden o gün kabadayılık yapmadın Sayın Başbakan?”

“İran bizi tehdit ediyor. Başarı bunun neresinde? Sen füzeyi koyarsan ben de seni düşman seçerim diyorlar. Dış politikada başarılı olalım istiyoruz. AB,Kıbrıs konusunda başarısızız. İsrail’e kabadayılık yapıldı, one minute dendi sonuç ne oldu? 9 vatandaşımız öldüğünde neden kabadayılık yapmadı Başbakan? O an yapsaydı eğer, posta koysaydı bende, Genel Başkanımızda yanında olurduk.”

“Türkiye’de millet iradesi ile sadece muhtarlar seçiliyor.”

“Halkımız kendi seçsin milletvekilini. Ben dahil bütün vekiller millet iradesi ile seçilmiş değildir. Ankaralı İstanbullu seçmen hangi milletvekilini seçti biliyor mu? Siyasi parti liderleri vekillerini tayin eder, seçer. Yasa değiştirelim, millet kendi vekilini kendi seçsin diyoruz biz CHP olarak. Tek bir madde ile değişir. %10 barajı dünyanın hiçbir yerinde yok. Gelin bunu da kaldıralım.”

Haberin Devamı

“İktidara dokunma, muhalefeti sorgula!”

“Dünya’nın her yerinde iktidarlar sorgulanır. Bizim ülkemizde iktidara dokunma, muhalefeti sorgula anlayışı var. Arkadaşım ben yönetmiyorum ki, iktidarı sorgulayacaksın sen.”

“Daha paketin adını bile bilmiyorlar!”

“Bize ne açılım paketi geldi? Ne TRT Şeş’i kardeşim, paket denilen bu muydu sadece? Türkiye’nin gündemini meşgul etti bu durum. Kavram kargaşası içinde paket falan ortadan yok oldu.. Paketin adını bile daha bilmiyorlar. Paketin içinde ne olup olmadığını ben bilmiyorum. Bilen bana anlatsın, bizde CHP olarak destek verelim.”

“Ranttan beslenen biri için milli gelir sorunu yok!”

“Ranttan beslenen biri için milli gelir sorunu yok. Çok uzağa değil Kırıkkale’ye gidelim; esnafa, köylüye, emekliye soralım yılda 10 bin dolar giriyor mu evine diye. Giriyorsa çıkıp özür dileyeceğim herkesten…”

“Aile sigortası anayasa gibi ihtiyaç duyulan bir projedir!”

“Sayın Kılıçdaroğlu bir devlet adamıdır. Siyasetin, projenin, paranın ne olduğunu bilir. Seçim dönemindeki projeleri yaparken de bütün her şey hesaplanmıştır. Bunlar o şekilde halka sunulmuştur. Halka saygımız var. Bazı şeyler çok çabuk anlaşılmayabilir. Aile sigortası hangi iktidar olursa olsun uygulanmak zorundadır. Anayasa gibi ihtiyaç duyulan bir projedir. Biz bu projeleri açıklarken gazeteler iktidar yetkilisi gibi parayı nereden bulacaklar dedi. Kardeşim sen gazetesin bir araştır, önyargıyı bırak. İktidara yalakalık yapacağım diye ne söyleyeceklerini şaşırıyorlar.”

Haberin Devamı

“ Parlamentoda belediyeleri soruşturma komisyonu olsun!”

Kadıköy belediyesinin kiralık kasasından çıkan altınlar üzerine konuşan Tekin;

“Parlamentoda sadece belediyeleri soruşturma komisyonu oluşturalım. Önce CHP belediyelerinden başlasın sonra AKP’ye geçsin. Bu yaşanan, konuşulan olumsuzlukları bir daha tartışmayalım. Yerel yönetim yasasını değiştirmemiz lazım. Berlin’e gidip bakacağız, senin belediyene ne uygulanıyor diye. Aynısını uyguladığımızda bunların hiçbiri konuşulmayacak.” dedi.

“İşler yasa ve kurallar ile gitsin, insiyatif ile değil!”

“Bir ülkenin Başbakanı, BDPli, CHP’li belediyenin de Başbakanıdır. Birilerinin Başbakanı uyarması lazım. Bu uslup devlet adamı uslubu değildir. BDP veya CHP belediyeler yaptıysa bunun sorumlusu Başbakandır. Zikrettiği vakıfların birçoğunda AKP’li belediyeler de var. Bir başbakan belediyeleri ayrıştırmaz. Eğer bunu yaparsanız bürokrasiyi hedef gösteriyorsunuz demektir. Yerel yönetim yasalarını değiştirelim diyoruz o yüzden. Yasa ve kurallar ile işler gitsin, insiyatif ile değil! topbaşın sayfasından TBB genel başkanı. Birçok belediyede işbirliği olmuştur krediler alınmıştır verilmiştir yazıyor.