Siyaset ‘Güven ortamı, Türkiye’nin olağan hali’

‘Güven ortamı, Türkiye’nin olağan hali’

07.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen, “Özel Öğrencilere Özel Materyaller Tanıtım Toplantısı”na katıldı. Erdoğan, “İnsanların içindeki saklı cevheri keşfetmek, emek ve metot gerektirir. Bazı cevherler daha derinlerde gizlidir. Çocuklarımızın içindeki nice cevheri ortaya çıkarmak için seferber olduk. Bu işin gönüllüsüyüz” dedi.

‘Güven ortamı, Türkiye’nin olağan hali’

Emine Erdoğan, daha sonra Amerikan Türk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı James Jones ve ABD Ticaret Odası Türkiye ve Orta Doğu’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy’in başkanlığındaki heyeti kabul etti. Heyet temsilcileri çevresel inisiyatifler, sağlıklı yaşamla ilgili konular ile Türkiye’deki küresel “İşgücündeki Kadınlar” konferansı ve Türkiye’de kurulacak “Sosyal Gastronomi” merkezi için projelerini sundu. Kabulde konuşan Emine Erdoğan, “Türkiye, bütün potansiyeli ile kendini dünyaya açmış, 360 derece diplomasi yapan merkez ülkedir. Bizler, dünyanın iyiliği için her türlü ortak girişime hazırız. Bu ziyaretin, eğitim, sağlık, kültür, çevre gibi alanlarda iş birliklerine vesile olmasını diliyorum” dedi. Türkiye’nin birçok açıdan oldukça dinamik bir ülke olduğuna işaret eden Erdoğan, “Başka toplumların başına gelse, o toplumu yerle bir edecek nice felaket, bu ülkede adeta ayakta atlatılmış bir grip gibidir. 2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi, bunun en canlı örneğiydi. Türk milleti, üzerine bombaların yağdığı o kanlı gecenin sabahında kendi zaferini kutladı. Ertesi gün Türkiye’de hayat kaldığı yerden devam etti. Ekonomimiz istikrarını ve yükselen grafiğini korudu. Türkiye’de demokrasi, kanunların olduğu kadar, demokrasiye inanan cesur insanımızın da teminatı altındadır. Bu nedenle güven ortamı, Türkiye’nin olağan halidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Güven ortamı, Türkiye’nin olağan hali’

Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Raporunda Türkiye’nin, 2018 yılında 17 basamak yükseldiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin mevcut potansiyelinde kadınların çok özel bir yeri olduğunun altını çizdi.