Siyaset Güvenli bölge masaya yatırıldı

Güvenli bölge masaya yatırıldı

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile bir araya geldi.

Güvenli bölge masaya yatırıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kalın ve Jeffrey başkanlığındaki heyetler arası görüşmede, Suriye konusundaki son gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir şekilde vurgulandığı görüşmede Fırat’ın doğusunda ve Suriye’nin genelinde terörle mücadele, güvenli bölge, Menbiç yol haritasının hayata geçirilmesi, DAEŞ, PKK/YPG/PYD dahil tüm terör unsurlarına karşı mücadele, İdlib mutabakatının korunması, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması ve Suriye’nin yeniden inşası konuları gündeme geldi. Oluşturulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye’nin güvenlik endişelerinin giderileceği ve bölgenin tüm terör gruplarından temizleneceği ifade edildi. Bu konuda Türk ve ABD teknik heyetlerinin yapacağı müzakerelerin ardından nihai bir sonuca varılması ve uygulanması konusunda fikir birliğine varıldı.

Haberin Devamı

Türk ve ABD heyetleri arasındaki görüşmede, Suriye konusunda iş birliğinin güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

Güvenli bölge masaya yatırıldı

Akar ve Jeffrey görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü. Milli Savunma Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Görüşmede, Münbiç ve Fırat’ın doğusu başta olmak üzere Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı” ifadelerine yer verildi.