Siyaset Hacda resetlendik

Hacda resetlendik

30.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hac dönüşü kapanmaya karar veren ve Meclis’teki görevini de böyle yürütme kararı alan Ak Partili Sevde Bayazıt Kaçar “Orada bizi tekrar formatlıyorlar, resetlendik geldik. Geçmişe dair hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi

Hacda resetlendik

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, bundan sonra Meclis çalışmalarına başörtüsü ile katılacağını söyledi. Hac dönüşü Ankara’daki evinin kapılarını AA’ya açan Kaçar, “Hac’da başörtüsüne girdiniz. Bundan sonra Meclis çalışmalarına başörtüsü ile mi katılacaksınız” sorusuna, “Kesinlikle böyle devam edeceğim. Hacca gidip oradaki atmosferi soluyup da tekrar gelip açmak çok zor” yanıtını verdi. Kaçar’ın sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle:
“Hacca gidişim planda, programda olmayan bir gidişti. Gülay Hanım (Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı), ‘gidelim’ deyince birlikte gittik. Bana ilk söylediğinde ‘pazar günü Cenevre’ye gideceğim, bütün programımı ona göre hazırladım’ dedim. Eşim Serkan’ı aradım ve ‘ne diyorsun?’ dedim. O da ‘gözün arkada kalmasın, git tabii ki, mukayese edilir mi?’ dedi. Allah’ın huzuruna çıkıyorsun ve orada da diyorsun; ‘Sen teksin, büyüksün, senin huzuruna geldim, affeyle, bundan sonra senin emirlerine uyacağım’ diye söz veriyorsun. Bunun aksi yönde devam etmek çok zor, olmaz. Orada söz verdik, tövbe ettik, buraya geldik, sözümüzü yerine getiriyoruz.”

‘Orada bizi formatlıyorlar’
“Daha önceki halimi hatırlamıyorum bile. Orada bizi tekrar formatlıyorlar, resetlendik geldik. Geçmişe dair hiç bir şey hatırlamıyorum. Şu anda bile bazen, ‘ay saçım mı gözüküyor’ diye elim kafama gidiyor, ama düşününce önceden hepsi açıktı.
Ama orayı hatırlamıyorsun, silmişsin, bitmiş. Yeni hayatımı çok kolay benimsedim ve da bundan dolayı çok mutluyum. Bazen bana ‘dik otur Sevde, şöyle yap Sevde’ derlerdi. Daha önce kendime güvenim daha azdı, ama şimdi kendime daha çok güvendiğimi hissediyorum.”

‘Eleştirilere gülümseyeceğiz’
“Nasıl gireceğim, nasıl çıkacağım diye düşünmedim. Bu süreçte ters bir şey yapacaklarına inanmıyorum ama herkes her düşüncesinde özgürdür. Herkesin birbirini hoşgörü ile karşılaması lazım. İnancımıza, kararlarımıza saygı göstermemiz gerekir. O şekilde olacağını düşünüyorum. Ufak tefek eleştiriler olursa da biz onlara gülümseyeceğiz.”
Oğlum ‘Çok güzelsin’ dedi
Kaçar, eşinin ve çocuklarının tepkisinin nasıl olduğunun sorulması üzerine, düşüncesini ilk açtığında eşinin çok memnun olduğunu ve “Güle güle git, çocukları hiç merak etme” dediğini anlattı. Çocuklarının kendisini çok garipsemediğini ifade eden Kaçar, oğlunun kendisine “anne çok güzelsin” dediğini ve bunun da kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.