Siyaset Hakkari'de, AKP'lilerle DTP'liler arasında gerginlik

Hakkari'de, AKP'lilerle DTP'liler arasında gerginlik

10.03.2009 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

Hakkaride, AKPlilerle DTPliler arasında gerginlik

YEREL seçim çalışmalarını sürdüren AKP Hakkari milletvekilleri Rüstem Zeydan, Abdulmuttalip Özbek ile İl Başkanı Osman Kızılban ve Belediye Başkan adayı Şükrü Çallı, DTP il seçim bürosu önünde bir grup gencin sözlü taciziyle karşılaştı. Bunun üzerine AKP'lilerle DTP'li gençler arasında gerginlik yaşandı. AKP'liler gerginliğin büyümemesi için kuyumcu dükkanına sığındı.
Seçimlere az bir süre kala partililer arasında zaman zaman gerginlikler de yaşanıyor. Hakkari'de bugün saat 11.30 sıralarında, Bulvar Caddesi üzerinde esnafı ziyaret eden AKP Hakkari milletvekilleri Rüstem Zeydan, Abdulmuttalip Özbek, İl Başkanı Osman Kızılban ile Belediye Başkan adayı Şükrü Çallı, DTP seçim bürosu önünden geçtiği sırada bir grup DTP'li genç, iddiaya göre AKP'lileri yuhalayarak teröristbaşı Öcalan lehine slogan attı. Bunun üzerine AKP'liler ile DTP'li grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. AKP milletvekilleri Zeydan ve Özbek bir kuyumcu dükkanına sığındı. Polislerin olay yerine gelmesi ile birlikte gerginlik sona erdi.
Olayın ardından AKP milletvekilleri Rustem Zeydan ve Abdulmutalip Özbek, parti binasına geçerek basın açıklaması yaptı. Zeydan, demokratik bir ortamda yarışmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Ne yazık ki bugün çirkin bir saldırıya maruz kaldık. Ümit ediyorum, bu olay DTP'nin dışında birkaç kişinin yaptığı iştir. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu tür esnaf ziyaretlerimizi de sürdüreceğiz. Halk bizi beğenmiyorsa sandıkta bizi cezalandırsın. Ben Ankara'dan gelirken, aynı uçakta DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık da bulunuyordu. Meclis'te de zaman zaman bir araya gelip ülkenin sorunlarını tartışıyoruz. Ne yazık ki Hakkari'de bugün böyle bir olay yaşadık.”