Siyaset ‘Haksız fiyatlara milleti ezdirmeyiz’

‘Haksız fiyatlara milleti ezdirmeyiz’

13.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da ülkemiz ve ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir şişkinlik olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz" dedi.

‘Haksız fiyatlara milleti ezdirmeyiz’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde elbette enflasyon sorunu vardır. Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da ülkemiz ve ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir şişkinliğin bulunduğu açıkça ortadadır. İnşallah en kısa sürede milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz" dedi. 

Haberin Devamı

Erdoğan partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

BAŞINA GELMEYEN KALMAMIŞ: Ülkemizi Türkiye modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Gafillerin milletimizin moralini bozmaya, umudunu kırmaya dönük gayretlerini öfkeyle takip ediyoruz. Türkiye'de hangi dönemde her kim bu gidişin önünü kesmek için adım atmışsa, başına gelmeyen kalmamıştır. Rahmetli Menderes'in akıbeti darağacında nihayete ermiş, rahmetli Demirel'in, Erbakan'ın, Türkeş'in mücadeleleri darbelerle kesilmiş, rahmetli Özal'ın sonu beklenmedik bir ölüm olmuştur.

ŞİŞKİNLİK VAR: Biz hedeflerimizden kopmadıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi daha da genişledi. Ekonomide son 3-4 yıldır yaşadığımız dengesiz gelişmelerin bir sebebi de finans araçlarının işte bu cephenin bir unsuru olarak devreye alınmış olmasıdır. Ülkemizde elbette enflasyon sorunu vardır, üstelik Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla da boğuşmuştur. Buna rağmen ülkemizdeki enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır. Döviz kurunda olduğu gibi enflasyonda da ülkemiz ve ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir şişkinliğin bulunduğu açıkça ortadadır. İnşallah en kısa sürede bu şişkinliği ortadan kaldırarak milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz. 

Haberin Devamı

TEMMUZDA YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ: Milletimizin hiçbir kesimini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuzda enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz... Gıda fiyatlarından kiralara, enerjiden ulaşıma kadar her alanda ciddi artışlarla karşı karşıya kalan gelişmiş ülkelerin kamuoyları sükunetle gelişmeleri takip ediyor, bizde ise kendi ülkesinin felâketinden siyasi çıkar sağlama peşine düşen muhalefet cenahı yalan ve iftiranın dozunu artırarak ortalığı karıştırmak için canhıraş bir gayret içerisinde. 

2023 BAYRAM YILI OLACAK: Önceliğimiz, istihdamı artırarak milletimizin geçimini güvence altına alıp hedeflerimizi birer birer hayata geçirmektir. Allah'ın izniyle önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın meyvelerini almaya başlayacağız. 2023, Türkiye için unutulmaz bir bayram yılına dönüşecek.

Haberin Devamı

Özel okul ücreti artış tavanı % 36

Erdoğan, konuşmasında özel okullardaki ücret artışı tavanını yüzde 36 olarak belirlediklerini de açıklarken, “Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun” dedi.

‘Kılıçdaroğlu’na yardımcı olacağız’

Anlaşılan ülkede komedyen eksiği var ki CHP’nin başındaki zat orayı doldurmak için tüm gücüyle çalışıyor. Ana muhalefet makamı milleti eğlendirme değildir. Bu zat Şanlıurfa’ya gidip,  belediyenin çiftçilere elektriği bedava vereceğini söyledi. Madem böyle bir rüyası var, kendisine yardımcı olalım dedik. Arkadaşlarımıza talimat verdik, nerede bir CHP’li belediye varsa orada çiftçiye bedava elektrik verilmesini sağlayacak teklifler belediye meclislerine sunulacak... Maksat, Kılıçdaroğlu’nun sözünü yerde bırakmayalım. 

Haberin Devamı

DİNİMİZİ İSTİSMAR ETMEYİ BIRAKIN: Daha Grup Başkanvekilinin evlatlarımızın dinini öğrenmesiyle ilgili skandal ifadelerinin üzerinden bir hafta geçmeden, alçaklık bayrağını Bay Kemal’in bir başka yardımcısı devraldı... Bırakın artık dinimizi istismar etmeyi, dinimize sövmeyi. CHP dün de buydu, bugün de bu, yarın da bu olacak. 

FRANKENSTEIN İTTİFAKI: Milletimize karşı en büyük sorumluluğumuz ve vebalimiz, Türkiye’yi bu Frankenstein ittifakının eline bırakmamaktır. Aksi takdirde ne evlatlarımız, ne de tarih bizi affeder.

‘Meclis’te görmek istemiyoruz’

İşte ortaklarınızdan birinin malum terör örgütünden birisiyle resimleri yayınlanıyor. PKK’nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda. Biz bunu (HDP Milletvekili Semra Güzel’le ilgili dokunulmazlık fezlekesi) tabi Karma Komisyon’a süratle gönderdik ve komisyonda gereği yapılacaktır. PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz. Cumhur İttifakı gereken her şeyi söyledi. Bay Kemal, İP, HDP, siz niye susuyorsunuz?... CHP’nin başını çektiği ittifakın bir cenahını oluşturan PKK’nın güdümündeki partii nasıl davranacağın belirlemek için milletvekillerinin dağdaki eli silahlı sevgililerinden gelecek icazeti bekliyor. Bunların göğsündeki şeref madalyası, o dağa kaçırdıkları yavrular. Ama şu anda Edirne’deki  (Selahattin Demirtaş) en büyük hesabı İmralı’dakine (Abdullah Öcalan) verecek. Zannediliyor ki her yer tozpembe; değil. Onların da kendi hesaplaşmaları var ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar.

Haberin Devamı

Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ Milliyet