Siyaset Hanedan üyeleri yemekte

Hanedan üyeleri yemekte

29.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmanlı hanedan üyeleri, 1888’de kurulan ve kuruluş beratı Sultan 2. Abdülhamit tarafından verilen Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası’nda biraraya geldi.

Hanedan üyeleri yemekte

Öğle yemeğinde buluşan hanedan üyeleri arasında Sultan 5. Murad’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu, Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Harun Osmanoğlu, Enver Paşa’nın torunu Arzu Enver, Sultan 5. Murad’ın torunu Telgüzar İris, Sultan 5. Mehmet Reşad’ın torunu Emel Nuricihan Hodo, oğlu Nazım Hodo vardı. Öğle yemeğine Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş da katıldı.

Muhteşem Yüzyıl eleştirisi
Hanedan üyelerine yemekte Hacı Abdullah lokantası sahibi Abdullah Korun da katıldı. Menüde Osmanlı saray mutfağı yemeklerinden elbasan tava, hünkar beğendili kebap, iç pilav, incir tatlısı, aşure, karışık komposto, nar suyu vardı.
Hanedan üyelerinden Sultan 5.Murad’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu yemekten sonra gazetecilerin Muhteşem Yüzyıl ile ilgili sorusu üzerine, “Sultan Süleyman 46 sene hüküm sürdü. Seferlerinin mesafelerini saysanız 48 bin kilometre de sefere gitti. At üstünde gitti ve bu uzun zaman sürdü. Yani haremde o kadar vakit geçirmedi” diye konuştu.