Siyaset HAS Parti Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulundu

HAS Parti Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulundu

16.01.2012 - 12:27 | Son Güncellenme:

HAS Parti, 28 Şubat postmodern darbesi süreci ile ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. başkanı olan Çevik Bir ve diğer yetkililer hakkında Ankara Adliyesi'ne giderek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HAS Parti Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulundu


HAS Parti üyeleri, saat 11:00'de Ankara Adliyesi'ne gelerekk Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. HAS Parti adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, suç duyurusunun o dönemde mağdur olanların aracılığıyla özellikle dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir , Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Osman Özbek ve dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürbüz ve diğer ilgililere yönelik olduğunu söyledi.

HAS Parti 'nin Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunun gerekçesi ise, "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek" olduğu bildirildi . Suç duyusurunda 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 106.107.108.115.125.216.301. 309. 314 ve 316. maddeleri kapsamında olan fiiller dilekçede belirtildi. Çevik Bir ve dönemin önde gelen isimlerinin suç duyurusu tarihinde yürürlükte bulunan Türk Ceza Kanunu'nun 146. ve 147. maddesi gereğince cezalandırılmaları HAS Parti tarafından talep edildi.