Siyaset 'Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları'

'Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları'

21.04.2011 - 13:56 | Son Güncellenme:

İşte en uzun isme sahip milletvekili adayı!

Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları

Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları
TÜRKİYE'nin en uzun isime sahip milletvekili adayı Denizli'deki seçmenlerinden destek istedi. Saadet Partisi Denizli 5'inci sıra milletvekili adayı Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, hem adı hem de uzun saçlarıyla dikkat çekiyor.

Denizli'de yerel bir gazetenin sahibi olan Haşim Ahmet Abdülbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, Meclis'e gittiği takdirde ilk yapacağı çalışmanın kendisi gibi uzun ismi sebebiyle bürokraside sıkıntı yaşayan vatandaşların sorununu çözmek olduğunu söyledi. 34 yaşındaki Nebioğulları doğduğu zaman babasının arkadaşlarının birer isim önerdiğini, babasının da arkadaşlarını kırmamak için önerilen tüm isimleri kendisine verdiğini belirterek, adı ve soyadının toplam 43 harften oluştuğunu kaydetti. Nebioğulları, "Bunun avantaj ve dezavantajları var. Ama avantajları daha fazla. Meclise girdiğim zaman sima olarak beni hatırlayamayabilecekler ama ismim Türkiye'nin aklında yer tutacak. Simamız unutulsa da ismimiz hep yaşayacak" dedi.

İsminin uzun olmasının en büyük dezavantajının bürokraside karşısına çıktığını belirten Nebioğulları, şunları söyledi: "Teknolojinin dezavantajlarını gördüm. Hastaneye gittiğimde kendime provizyon alamıyorum. İsim hanesine isimlerim sığmıyor. Bilgisayar programlarını yazanların benim gibi uzun isimli insanlar aklına gelmemiş. Şimdi her hastaneye gittiğimizde bilgi işlem servisinden kayıt yaptırmak zorunda kalıyorum." Bu konuyu Sağlık Bakanlığı'na da ilettiğini belirten Nebioğulları, "Benim yaşadığım bu dezavantajları uzun isimli vatandaşlarımız da yaşıyordur. Meclis'e gittiğim taktirde ilk hedefim bu sorunu çözmek" diye konuştu.