Siyaset ‘Hayırlarımızı çoğaltmalıyız’

‘Hayırlarımızı çoğaltmalıyız’

08.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Ya demokrasi, ya tek adam rejimi. Bir kişiye 80 milyonun kaderini bağlayamazsınız. O zaman hayırlarımızı çoğaltmalıyız” diye konuştu

‘Hayırlarımızı çoğaltmalıyız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, “Bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözecek? Terör sorununu çözüyor mu? Hayır. İşsizlik sorununu çözüyor mu? Hayır. O zaman hayırlarımızı çoğaltmalıyız” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hayırsız Evlat Fonu” olarak nitelendirdiği Türkiye Varlık Fonu’nu eleştirirken, Anayasa Mahkemesi’nin de niteliklerini kaybettiğini savundu.
Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
TÜRKİYE YARI AÇIK CEZAEVİ: Huzuru getireceğiz. Bölmek isteyecekler, bölünmeyeceğiz. Kavga etmemizi isteyecekler, etmeyeceğiz. Cumhuriyet gazetesinden hapiste olanların eşleri aramızda. 100 gündür iddianame yok. İddianameyi geciktirerek gözdağı vermek istiyorlar. Onların bir an önce kapalı cezaevinden yarı açık cezaevine dönmelerini bekliyoruz, Türkiye şu anda yarı açık cezaevi.
UCU AÇIK MACERA: Bu anayasa değişikliğinin sebebi ne? Neden şimdi parlamento yetkisini bir kişiye devrediyor? Tek adam rejimi getiriyorlar. Şimdi bütün yetkiler bir kişide, bir kişiyi kandırdınız mı devletin bütün organlarını teslim ediyorsunuz. Bütün yetkiyi bir kişiye verirseniz, Türkiye’yi maceranın içine sürüklemiş olursunuz. Bu Meclis’in fonksiyonu ne? Bu Meclis malulen emekli oluyor. Felaketin boyutlarını herkesin bilmesi lazım, Türkiye ucu açık bir maceraya sürüklenmemelidir. Milletvekilliği unvanını da değiştirin. Başkanın vekili, başkalarının vekili deyin. Cumhurbaşkanı’nın 12.30’da konuşması vardı, 13.30’a aldılar millet bizi dinlemesin diye. Bu, korkunun işaretidir.
demokrasiyi oyluyoruz: Bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözecek? Terör sorununu çözüyor mu? Hayır. İşsizlik sorununu çözüyor mu? Hayır. Kuzey Kore gibi, bir kişi konuşacak, 80 milyon dinleyecek, emredersin diyecek. Gıda fiyatları düşecek mi? Hayır. O zaman biz referandumda ne yapmalıyız? Hayırlarımızı çoğaltmalıyız. Bu referandum bir partinin meselesi değildir, bir memleket, demokrasi meselesidir. Bu referandumda bir iktidar belirlemiyoruz, demokrasiyi oyluyoruz. Bu seçimin sağı solu, ortası, yukarısı, aşağısı yok. Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Ya demokrasi ya tek adam rejimi. Tek adam rejimlerinin nelere mal olduğunu öğrenmek isteyenler en son örnek Hitler’dir.
UTANARAK VE ÜZÜLEREK: Binali Yıldırım, ‘PKK, FETÖ ‘hayır’ diyor’ diyor. FETÖ sana Binali Yıldırım dediği zaman adını değiştirecek misin? Utanarak ve üzülerek ifade ediyorum. Bir ülkenin başbakanı, referandumda hayır oyu verecek kişilerin tamamını terörist ilan ediyor. Bu kadar üzüntü verici bir tablo olamaz. Bu anayasa değişikliğinin Türkiye’yi nasıl bir felaket getirdiğini onlar da biliyorlar, savunamıyorlar, karşımıza çıkamıyorlar, karalama yapıyorlar. Saadet Partisi hayır diyor, rahmetli Erbakan da hayır diyordu, o da mı terörist?
HAYIR DEME ZAMANI: 3 Şubat’ta bir kararname çıktı. Yatlar, kotralar, tekneler ve lüks gezinti tekneleri için KDV indirildi, ÖTV sıfırlandı. Çiftçi kardeşlerime, direksiyon sallayan şoför kardeşlerime sesleniyorum. Lüks gemilerde KDV’yi ÖTV’yi sıfırladılar senin mazotunda niye sıfırlamadılar? Bunlar yoksul halkın iktidarı değildir, senden hayırlı bir iş bekliyorum. Mazotunda ÖTV ve KDV’yi sıfıra indirmeyenlere hayır deme zamanın gelmiştir.
ANAYASA MAHKEMESİ NİTELİĞİNİ KAYBETMİŞTİR: Varlık Fonu Yasası çıktığı zaman bunun denetlenmesi lazım, dedik. Yürütmeyi durdurma talepli dilekçe verdik Anayasa Mahkemesi’ne, karar almış değil. Saltanattan bilgi, talimat bekliyorlar. O Anayasa Mahkemesi, anayasayı korumakla görevli bir mahkeme olma niteliğini kaybetmiştir. Milletin çıkarlarını savunan bir mahkeme olmaktan çıkmıştır. ‘Yarın Cumhurbaşkanı atama yapacak, 12 kişiden birisi de ben olayım, gözüne gireyim’ diye mi düşünüyorlar. Bunu yapanlar hâkim, yargıç olamazlar, hukuka ihanet ediyorlar.

PM cuma toplanacak

CHP Parti Meclisi (PM), 10 Şubat 2017 Cuma günü toplanacak. Saat 11.00’de başlayacak toplantıya, PM üyelerinin yanı sıra milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de katılacak. CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı da bugün saat 12.00’de genel merkezde yapılacak.

‘Hayırsız evlat fonu’

Varlık Fonu diye bir fon kuruldu. Fonla bir gelir mi yaratıldı, bunlar zaten vardı. Bu fon 18 ayrı kanuna tabi değil. İhale Kanunu’na tabi değil. Birisi çıkıp Ziraat Bankası’nı amcamın oğluna bir liraya devrediyorum diyebilir, kanunsuz değil. Denetime de tabi değil. Bu milletin onlarca yıldır kurduğu, büyüttüğü kurumları, bir fona devrediyorsunuz, denetim yok. Bu Varlık Fonu değil. Hayırsız Evlat Fonu’dur. Hayırsız evlat, babadan, dededen kalan herşeyi har vurup harman savurur. Hiç kimse denetlemeyecek.

Yazarlar