Siyaset HDP’den sandık taşımaya tepki

HDP’den sandık taşımaya tepki

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Valilikler ve İl Seçim Kurulları, Doğu ve Güneydoğu’dan 18 ilde 270 bin seçmenin sandıklarının, “güvenlik gerekçesiyle” taşınması, birleştirilmesi ve yerlerinin değiştirilmesi için YSK’ya başvuru yaptı.

HDP’den sandık taşımaya tepki

Başvuruları işleme alan YSK, talepleri görüşmeye başladı. HDP, en fazla 5 kilometre mesafedeki sandıkların birleştirilmesine yönelik talepleri görüşen YSK’ya dün itirazda bulundu. YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşen HDP yönetimi, taleplerin kabul edilmesinin seçime şaibe düşüreceğini ve sonucu etkileyeceğini ileri sürdü. YSK’dan HDP’nin altı adayı için “ret” yanıtı geldi. HDP’nin 5 ismin mahkumiyet kararları nedeniyle başvurularını kabul etmeyen YSK’ya yeni isimler bildirildi.

Haberin Devamı

HDP liste değiştirdi

9 yıl 2 aylık hapis cezası onanan Batman 1’inci sıra adayı İdris Baluken’in yerine HDP’nin YSK üyesi Mehmet Rüştü Tiryaki getirildi. İstanbul 3. Bölge, 1. sıra adayı Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’in yerine Zeynel Özen, Şırnak 1. sıra adayı Abdullah Güngen’in yerine de Hasan Özgüneş aday gösterildi. Adaylığı kabul edilmeyen Bursa 1. Bölge’den Yüksek Akgün’ün yerine Adnan Şahin, Gaziantep 2. sıradaki Bedriye Yorgun’un yerine Berivan Özpolat Şimşek aday gösterildi. Şırnak’tan aday Leyla Birlik ise adaylıktan çekildi. Yerine 4. sıradaki Nuran İmir kaydırıldı. Serdar Küni ise 4. sıraya alındı. YSK’dan adaylık vizesi alamayan Adana 6. sıra adayı Zeynel Kete’nin yerine de Hatice Kavran getirildi.