Siyaset HDP’den ittifak için müzakere şartları

HDP’den ittifak için müzakere şartları

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) açılan kapatma davasının ardından ülkenin birçok kentte seçmenleri ile bir araya gelen HDP yönetimi, seçim süreci, yönetim sisteminde değişiklik ve olası bir geçiş süreci ile ittifak ilişkileri konularında yeni bir belgeye imza atacak. 27 Eylül’de açıklanacak Demokrasi Çağrı Belgesi’nde, seçim sürecinde HDP ile yol yürümek isteyen partilere yönelik müzakere şartlarının da yer alacağı öğrenildi.

HDP’den ittifak için müzakere şartları

 

NAMIK DURUKAN Ankara - Edinilen bilgilere göre, 27 Eylül’de Ankara’da açıklanacak belgede, özellikle seçmenlerin “HDP’nin Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında üçüncü bir yol çizgisine” dönük isteği vurgulanacak. HDP’nin iki ittifaka da mecbur olmadığı ve demokrasi temelinde kendi ittifakını oluşturabileceği kaydedilecek belgede, HDP ile yol yürümek isteyen parti ve ittifaklara sunulacak müzakere şartları da kamuoyuna deklare edilecek.

Haberin Devamı

Seçimlerin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden vazgeçilmesi, geçiş sürecinde kurumların ülkedeki tüm kesimlerin bir arada hareket etmesi ile inşası, partinin müzakere kriterleri arasında yer alacak. HDP’nin ittifaklardan dışlanması ama dolaylı yoldan bir ittifaka destek vermesi seçeneği ise bu dönemde masada yer almayacak.