Siyaset Hem HDP’ye hem CHP’ye saldırdılar

Hem HDP’ye hem CHP’ye saldırdılar

10.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Genel Merkezi’nde yangın çıkardığı iddiasıyla 1 kişi tutuklandı. Şüphelinin binadan terör örgütüne ilişkin bilgi içerdiği şüphesiyle bilgisayar çaldığı öğrenildi

Hem HDP’ye hem CHP’ye saldırdılar

Ankara’da önceki gün teröre tepki için düzenlenen yürüyüşün ardından bir grup HDP Genel Merkezi’ne saldırarak binayı ateşe verdi. Camları taş ve sopalarla kıran gruptan bazı kişiler molotof ve benzeri yakıcı madde atarak binaya girmek istedi. Saldırı anında binada mahsur kalan 3 HDP’li yan binaya alınarak kurtarılırken, genel merkezden dumanlar yükselmeye başladı.

Haberin Devamı


Bir kişi tutuklandı


Binanın ikinci katının tamamen yandığı öğrenilirken, yangın itfaiyce söndürüldü.


Olaylarda 4 kişi gözaltına alınırken eş zamanlı olarak Sincan’da da hem HDP hem de CHP binasına yönelik saldırılar gerçekleştirildi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, yapılan saldırıyla ilgili “Amaç HDP’nin seçim evraklarını ortadan kaldırmak, partiyi seçime giremez hale getirmek. Burası bilgi işlem odamız aynı zamanda aday adayı evraklarının bulunduğu yer ama bizde yedek arşivle çalışmak esastırz” dedi.


Yangın çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alınan Çorum nüfusuna kayıtlı, 1992 doğumlu D.H.C (23) “siyasi partilerin kullanımında olan bina, tesis ve eşyaya zarar vermek”, “siyasi hakların kullanımını engellemek” ve “hırsızlığa teşebbüs” suçlarından tutuklandı. Saldırganın, odada dört ayrı noktada ateş yakarak yangının büyümesini sağladığı, binayı terkederken içinde iki adet dizüstü bilgisayarın bulunduğu bir çantayı götürdüğü ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Zanlının ifadesinde, “bilgisayarları, hırsızlık için değil, içinde terör örgütüne ilişkin bilgiler olabileceği düşüncesiyle aldığını” söylediği öğrenildi. Öte yandan Bartın’da HDP İl Teşkilatı’na girmek isteyen gruba polis engel oldu, 3 kişi gözaltına alındı.

Yazarlar