Siyaset Her partiden görevli çuvalların başında

Her partiden görevli çuvalların başında

03.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte yoğun itirazların sürdüğü İstanbul’da, her parti İlçe Seçim Kurulları’nda nöbet tutuyor

Her partiden görevli çuvalların başında

İstanbul’da resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte AK Parti 39 ilçede de sonuçlara itiraz etti. İlçe Seçim Kurul’larında yoğunluk yaşanırken partililerin nöbetleri ise sürüyor. AK Parti’nin itiraz ettiği yerlerden biri de Bağcılar’daki ‘1212’ ve 4365 numaralı sandıklar. AK Parti bu sandıklarda kendi oyunun başka partilere yazıldığını ileri sürüyor. Esenler İlçe Seçim Kurulu’nda ise Millet İttifakı 6 sandıkta hiç oylarının olmadığını belirterek toplamda 9 sandıkta itirazda bulundu. Seçim Kurulu’nda bekleyen CHP ilçe yöneticilerine ise İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut destek verdi. Milliyet’e konuşan Çelebi, “Bizden 3, onlardan 3 arkadaş oy çuvallarının başında bekliyor.

Haberin Devamı

‘Arada oy kayıpları var’

Oyların yer aldığı oda kameralarla korunuyor. Saat başı kameralar kontrol ediliyor. Bir şeyi değiştirmeyecek, ama madem saymak istiyorlar, buyursunlar sayalım. Sandıklarımızı bırakmayacağız” dedi. AK Parti de ilçede 8 sandığa itirazda bulundu.

Seçim kurulunda bulunan AK Partililere Esenler Belediye Başkanı seçilen Tevfik Göksu ziyarette bulundu. HDP ilçe yönetimi de itiraz dilekçelerini son dakikada yetiştirdi. Güngören’deki İlçe Seçim Kurulu’nda ise AK Parti, 608 sandığa da itiraz etti. CHP Güngören Teşkilatı, “Ekrem İmamoğlu’nun aldığı 61 bin oya itirazda bulundular. Oy çuvallarının başında her partiden iki görevli arkadaşımız bulunuyor. Biz de bir iki sandığa itiraz ettik” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20 bin oyun geçersiz sayıldığı Bağcılar’da da hareketlilik vardı. İlçe Seçim Kurulu’nda CHP’liler dün nöbet tutarken, AK Parti İlçe Teşkilatı’nın itirazda bulunduğu öğrenildi. Oyların tutulduğu kültür merkezindeki mühürlü odanın kapısında değişimli nöbet tutan CHP’li yetkililer ise, sonucu değiştirecek bir hata olmadığını ve ilçede durumun gayet sakin olduğunu kaydetti. Bir itiraz da Sancaktepe’de yaşandı. Seçimi 6 bin oyla kaybeden CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, ilçede kurulan 812 sandıktan 589’una itiraz etti. Milliyet’e açıklamada bulunan Nama, “Seçim sonundan beri yaptığımız tespitlerde 589 sandıkta çelişkili sonuçlar tespit ettik. Tespit sandıkların tümüne itiraz edeceğiz. Bizim ve YSK’nın ıslak imzalı tutanaklarına göre, arada oy kayıpları var” dedi.

Yazarlar