Siyaset ‘Her şeyi baştan ele almalıyız’

‘Her şeyi baştan ele almalıyız’

04.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MYK’sıyla toplantı yapan Kılıçdaroğlu, kurmaylarının deneyimlerini dinledi. Toplantıda “Başarılı değiliz, her şeyi baştan ele almalıyız” ifadesinin kullanıldığı öğrenildi

‘Her şeyi baştan  ele almalıyız’

CHP’de 1 Kasım’da seçmenin verdiği mesajı en doğru biçimde algılamak için toplantılar dizisi başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün MYK’sıyla yaklaşık 5 saat süren kapsamlı bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu’nun bugün de “yeni dönem stratejileri” ile 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin karşılaştırılmasına yönelik konu başlıklarını içeren değerlendirmeleri içerecek yeni bir MYK toplantısı gerçekleştirileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Toplantıda MYK üyelerinin tamamı, seçim sürecinde sahadaki deneyimleri ve aksayan yönleri Kılıçdaroğlu’na anlattı. Kılıçdaroğlu’nun, “Terörün tırmanmasında AKP-PKK işbirliği izlenimi ediniyorum. Ceylanpınar’da iki polisin ensesinden vurulması olayını PKK tipi eylem olmamasına karşın PKK’nın üstlenmesi, AKP’nin ekmeğine yağ sürdü. Diyarbakır’da iki trafik polisinin şehit edilmesi olayı da kuşkulu bu sürecin bir parçası olarak değerlendirilmeli” dediği belirtildi.

Yeni örgütlenme

Toplantıda yeni bir örgütlenme anlayışının gerekli olduğu vurgulanarak, “Başarılı değiliz, örgütlenme anlayışımız dahil, her şeyi baştan ele almalıyız” ifadesi kullanıldı.

Alınan bilgilere göre toplantıda MYK üyelerinin gözlemleri şu çerçevede oluştu:

Haberin Devamı

CHP’nin seçim sürecinde götürdüğü ılımlı ve pozitif siyaset uzun bir süre seçmende etkili oldu. Ancak Ankara katliamının ardından, özellikle MHP’den kaçmayı tasarlayan muhafazakar milliyetçi seçmen, PKK ile mücadelede Ak Parti’nin yalnız bırakıldığını düşünerek iktidar partisine yöneldi.

Ankara katliamının ardından CHP ile HDP arasında net bir mesafe oluşmadığını hisseden seçmenler, bu konudaki tepkilerini sandıkta gösterdi.

CHP, “Pozitif bir siyaset izledik. Yüzde 25 oyumuz neden artmadı” sorusuna yanıt bulabilmek ve profesyonel bir araştırma yapmak için de düğmeye basacak.

Rakip İnce ve Oran

MYK’da aralık sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması ve mümkünse ocak içinde ya da en geç şubatın ilk haftasında Olağan Kurultay’ın gerçekleştirilmesine ilişkin takvim de karara bağlandı.

Olağanüstü kurultay talep eden parti içi muhalefette, Kılıçdaroğlu’nun en güçlü rakipleri arasında Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın adı geçiyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yakın çevresine yeterli imzayı bulamayacağını belirterek, adaylık yarışında olmayacağı sinyalini verdiği öğrenildi.