Siyaset Hoca sertleşti

Hoca sertleşti

28.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hoca sertleşti

Hoca sertleşti

Devletin halka zulüm için "gizli tamimlerle" yönetildiğini
ileri süren RP Lideri, "Çankaya ucubesi" nitelemesinde bulundu

RP Lideri Necmettin Erbakan, devletin halka zulüm yapılması amacıyla "gizli tamimlerle" yönetildiğini iddia ederek "En kısa zamanda geleceğiz ve o gizli örtülerinizi kaldıracağız" dedi.
Bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Trabzon'a gelen Erbakan, havaalanında "Seni seviyoruz savunan adam" pankartıyla karşılandı. Deliklitaş İpekyolu Sanayi Sitesi'nin açılış töreninde "RP kapatılamaz", "Vur vur inlesin Mesut Yılmaz dinlesin" "RP'ye uzanan eller kırılsın", "İşte ordu, işte komutan" pankart ve sloganları altında konuşan Erbakan, 54. Hükümetin halka hizmet amacıyla daha fazla milletvekiliyle Meclis'e gelmek için seçime gitmek
istediklerini belirterek şunları söyledi:
"Ancak, Çankaya'da oturan sayın cumhurbaşkanı, `Ben Meclis çoğunluğunu tanımam' dedi. Üçbuçuk rantiyecinin arzusu istikametinde 50 milletvekilinin partileri değiştirildi. Bu Çankaya ucubesi o sandalyelere oturtuldu. İşte altı ay doluyor. Bu çocuğun memleketi nasıl batıracağı ortaya çıktı. İşe onbeş gün uyumadan başladılar. İmam hatipleri, Kuran kurslarını nasıl kapatacağız diye. Sadece camilerde toplanıp namaz kılmak isteyen halkımızı inim inim inletiyorlar, gizli tamimlerle devleti yönetiyorsunuz. Hani açık rejimdi? Geleceğiz ve o gizli örtülerinizi kaldıracağız. İç yüzünüzü halka göstereceğiz."
Erbakan'ın bu konuşması üzerine alanda bulunan kalabalık, "Yuh" çekti. Konuşmasında, çocukluğunun Trabzon'da geçtiğini, ilkokulu bu kentte bitirdiğini anlatan Erbakan kendisine fahri hemşehrilik belgesi yerine öz hemşehrilik belgesi verilmesini istedi.
Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç da Türkiye'nin 2000'li yıllara Erbakan ve RP'nin öncülüğünde gireceğini belirterek "Bütün herkese haykırıyoruz, Erbakan nerede, biz oradayız. Yalnız değiliz, yarın elbette bizim olacak" diye konuştu.
Göktaş, Başbakan Mesut Yılmaz'a ABD'de seçkin lider ödülünün imam hatipleri ve kuran kurslarını kapattığı ve ruhban okulunu açtığı için verildiğini de savunarak, "Yazıklar olsun sana diyorum" dedi.

DİYARBAKIR'da Milli Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen Fetih Gece'sinde çıkan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı. Gergin anların yaşandığı salonda elektriklerin kesilmesi ilahiler okunarak, tekbir getirilerek protesto edildi. Gözaltı sırasında polislerle tartışan RP'li Kayapınar Belediye Başkanı Hanifi Kılıç'ın "Yazıklar olsun" dede.
Diyarbakır Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen geceye, RP İl Başkanı M. Emin Can, RP'li Kayapınar Belediye Başkanı Hanifi Kılıç, Bağlar Belediye Başkanı Ahmet Yağmur, Milli Gençlik Vakfı Bölge Başkanı Abdulhalim Tunca ve islami araştırmacı yazar Ahmet Akgül ile 2 bin kadar vatandaş katıldı.
Dini marş ve şiirlerin okunduğu Fetih gecesinde Rıfat Güneş adlı islamcı sanatçının Kürtçe ilahi okuması salonu dolduran 2 bin kişi tarafından tekbir sesleri arasında uzun süre alkışlandı. Bu sırada salona giren güvenlik görevlilerinin, 7 kişiyi dışarı çıkarması salonda bulunanlar tarafından yuhalandı. Bir anda çıkan gerginlik, güvenlik görevlilerinin soğukkanlılığı sayesinde önlenirken ismi açıklanmayan bir kişi gözaltına alındı. Bunun ardından, gözaltına alınan şahsın götürülmesini önlemek isteyenlerin başlattığı tartışma da bir kişinin daha gözaltına alınmasına neden oldu.
Gözaltılara tepki gösteren, RP'li Kayapınar Belediye Başkanı Hanifi Kılıç, polislere, "Yazıklar olsun" diye bağırdı. Polisle sözlü tartışmaya giren Başkan Kılıç, daha sonra gençleri sakinleştirerek salona dönmeleri konusunda uyardı.
Salona asılan "ABD Ortadoğu'dan elini çek, Mescid-i Aksayı siyonizmin elinden kurtaralım" pankartlarının yanına 2 adet büyük Türk Bayrağı ve bunların arasına Atatürk'ün büyük bir posteri dikkat çekti.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayip Erdoğan, RP'nin zor koşullarda bugüne geldiğini belirterek "Patinaj dönemi yaşıyoruz, ama geri kaymayacağız, daha hızlı ileriye gideceğiz" dedi.
Milli Gençlik Vakfı'nın "Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve Gençlik Şöleni"ne katılan Erdoğan, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahuratlarıyla kürsüye gelerek şunları söyledi:
"Ferhat, Tokat'ta Şirin için dağları delerken bir kazma vurduktan, birkaç toprak eline düştükten sonra çoğu gitti azı kaldı demiş. Biz de yıllardır aynı şeyleri söylüyoruz. Biz ısmarlama gelmedik. Azmin önünde hiçbir şey dayanmaz. Bugünlerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye'de partilerin kapatılma mücadelesi varsa fazilet yok demektir. Demokrasilerde bir siyasi partinin kapatılıyor olması demek sağlıklı demokrasi yok demektir, sağlıklı yaşayamacağı alemetidir."
"Türkiye'yi kimsenin bölemeyeceğini vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birileri çıkmış bu güzel vatanı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Doğulu-Batılı diye bölmeye çalışıyor. Bizde alt değerler vardır. Bunlar din ve kültürdür. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyız. Mesele bitti. Hala farklı şeyleri değerlendirmeye gerek yok. Biz bu vatanı neyle ektiğimizi ve gübrelediğimizi biliriz. Farklı gübre atmaya uğraşmasınlar. Sonuç alamazlar."