Siyaset Hoca'nın ASKİ'deki toplantılarına takip

Hoca'nın ASKİ'deki toplantılarına takip

30.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hoca'nın ASKİ'deki toplantılarına takip

Hocanın ASKİdeki toplantılarına takip

       KAPATILAN RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın, İçişleri Bakanlığı'nca izlendiği ortaya çıktı. Erbakan'ın "çalışma ofisi" olarak kullandığı ve gizli toplantılarını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait ASKİ Sosyal Tesisleri personeli, İçişleri Bakanlığı görevlilerince sorgulandı.
       Partisi kapatılıp yasaklı konuma düştükten sonra, Erbakan'ın cuma günleri cuma namazı ardından gizli toplantılarını yaptığı ASKİ tesisleri, İçişleri Bakanlığı'nın dikkatini çekti. Erbakan ASKİ tesislerini uzun bir süre RP'nin kapatılmasına karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) açtığı iptal davası çalışmaları için kullandıktan sonra, FP'nin kurulmasıyla burayı "çalışma ofisine" dönüştürdü. Erbakan FP'li yönetici ve milletvekilleriyle de buluşmalarını ASKİ'de gerçekleştirdi.
       FP Genel Başkanı Recai Kutan, Erbakan'la partisi arasında bağlantı kurulmasından çekindiği için zorunlu kalmadıkça partisinin toplantılarını burada yapmamayı tercih ederken, parti içinde ASKİ için "Hoca'nın ofisi" nitelemeleri yapıldı. Erbakan'a FP'lilerin yanı sıra, işadamları ve çeşitli meslek gruplarından temsilcilerle ve partililerle ASKİ'de yaptığı toplantılarda, kendisi gibi yasaklı durumda bulunan Şevket Kazan eşlik etti.
       İçişleri Bakanlığı, bir süre önce Erbakan'ın buradaki çalışmaları sonucu yargıda davası bulunan MÜSİAD'ın yerine Anadolu Aslanları Derneği'ni (ASKON) kurdurtması ve FP - Erbakan bağlantıların yayılması üzerine harekete geçti. Bakanlık görevlileri ASKİ Sosyal Tesislerinde çalışan bir kısım personeli sorguladı. Sorguda ASKİ personeline Erbakan'ın ASKİ'ye niçin geldiği, kimlerle buluştuğu, neler konuştuğu, FP'lilerle buluşup buluşmadığı soruldu.