Siyaset HSYK yeni daireler için Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçti

HSYK yeni daireler için Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçti

25.02.2011 - 10:42 | Son Güncellenme:

.

HSYK yeni daireler için Yargıtay ve Danıştay üyelerini seçti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK), "6110 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yeni kurulan ve boş bulunan daireler için Yargıtay’a 160, Danıştay’a ise 51 yeni üyeyi seçti.

Haberin Devamı

‘Yargıda rüşvet’ soruşturmasını yürüten HSYK Müfettişi Halit Kıvrıl, Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama izni veren ‘kozmik hakim’ Kadir Kayan, Balyoz davasının hakimi İdris Asan, Şemdinli davasının görüldüğü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan İlhan Kaya Yargıtay’a üye seçildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Semercioğlu, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dursun Murat Cevher, Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kaya da Yargıtay üyesi oldu.

-DANIŞTAY ÜYELERİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili İbrahim Özyurt, İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Yönder, YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Bayrak Yargıtay, YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Aydın da Danıştay’a seçilen üyeler arasında yer alıyor.