Siyaset Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan Fransa'ya tepki

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'dan Fransa'ya tepki

07.05.2018 - 10:56 | Son Güncellenme:

Fransa’da Kuran-ı Kerim’deki bazı ayetlerin çıkarılması talebine tepki gösteren Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Allah’ın kelimelerini değiştirecek bir güç yoktur. Bunlar 21. yüzyılın beyinsizleri, DAEŞ’in batı versiyonu” dedi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağdan Fransaya tepki

Aralarında eski Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy'nin de bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçi, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla, Kuran'ı Kerim'den bazı ayetlerinin çıkarılmasını talep etti. O talebe, Ankara'dan sert tepkiler var.

Haberin Devamı

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Allah’ın kelimelerini değiştirecek bir güç yoktur. Bunlar 21. yüzyılın beyinsizleri, DAEŞ’in batı versiyonu” ifadelerini kullandı. Bozdağ yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Fransa eski cumhurbaşkanı/azılı İslam düşmanı Sarkozy dahil 300 Fransız yazar/siyasetçi,şiddet ve Yahudi düşmanlığı yayıyor iftirasıyla Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkartılmasını istemişler. Bunlar; 21. yüzyılın beyinsizleri, barbarları ve Ebu Cehilleridir; DEAŞ’ın batı versiyonudur.

Nice Ebu Cehiller; Sarkozy’den daha kudretli/daha azılı nice İslam düşmanları; Kur’an’ı yok etmek, bu mümkün değilse tahrif etmek, bu da mümkün değilse bazı ayetleri Kur’an’dan çıkarmak istediler; ama başaramadılar/hepsi yok oldular; ama Kur’an var ve kıyamete kadar da var olacaktır.

Haberin Devamı

Sadece Sarkozy ve onun gibi hamakatin zirvesindeki İslam düşmanları değil bütün İslam düşmanları ve hatta tüm insanlar,cinler ve şeytanlar biraraya gelseler dahi Kur’an’ın veya bir suresinin ya da bir ayetinin benzerini getiremezler ve de Kur’an’ı asla değiştiremezler."

BAKAN ÇELİK: DEAŞ NEYSE BU 300 FRANSIZ DA AYNI

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Bu kişiler bağnazlık tarihinin ilk sırasına yazılacak" dedi.

Çelik, "Entellektüel şiddetin ve barbarlığın en çarpıcı örneği bu. Ancak siyasal psikiyatrinin konusu olacak bu yaklaşım, Avrupa'nın ortasında nasıl bir barbarlığın yükseldiğini, en az DEAŞ kadar tehlikeli bu zihniyetin kendisini nasıl bazı kavramların arkasına sakladığını ifşa ediyor. İnsanlık rehberi Kur'an'dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı." dedi.

KALIN: CEHALET VE HAMÂKAT BU KADAR OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransa'daki manifestoya Twitter hesabından paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

Kalın, yaptığı açıklamada "Kur'an-ı Kerim kimsenin yap-boz tahtası değildir. Kutsal kitabımızdır. Vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Anti-Semitizm Avrupa’da ortaya çıkmış bir nefret ideolojisidir. Bu sorunu çözmek isteyen Batılılar kendi kaynaklarını sorgulasınlar. Modern çağda cehalet ve hamâkat bu kadar olabilir!" sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

BAKAN KURTULMUŞ: BARBARLIK VE SAPKINLIK

Kültür ve Turizm Bakanı Fransa'daki skandal bildiriye sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

''Fransa'da Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Eski Başbakan Valls'in de aralarında bulunduğu 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur’an-ı Kerim’den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesi tam manasıyla barbarlık ve sapkınlıktır. Bu bildiriye destek sınırlı da kalsa ülke yönetimine talip olanlar tarafından bildirinin sahiplenilmesi endişe vericidir. Irkçılık ve din düşmanlığının geldiği nokta en başta Avrupa’nın kendi değerlerine hakarettir.

Küresel güç savaşları nedeniyle terörize edilen toplumların ve şiddetin sorumlusu olarak Kur’an-ı Kerim’i göstermek, en hafif ifadeyle şiddet ve kaosun faili olan çevrelerin suçluluk psikolojilerinin bir dışavurumudur. Birilerinin süfli siyasi hesapları uğruna hakikatin tek kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’in, adı barış olan İslam dininin ve bu yüce dinin mensuplarının itham edilmesini şiddetle kınıyor, Avrupa kamuoyunun bu faşistçe kaleme alınmış bildiriye itibar etmeyeceğine inanıyorum.''

Haberin Devamı