Siyaset `Hükümetin Namusu' beraat etti

`Hükümetin Namusu' beraat etti

27.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

`Hükümetin Namusu' beraat etti

`Hükümetin Namusu beraat etti

       "HÜKÜMETİN Namusu" adlı kitabı nedeni ile Siverek Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı Ömer Koçaslan beraat etti.
       Ferit Ergül takma adı ile, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok suikastleri, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in uçağının düşmesi sonucu şehit olması ve adalet mekanizmasındaki çarpıklıkları anlattığı "Hükümetin Namusu" adlı kitabı nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Ömer Koçaslan hakkında dava açıldı. Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, Ömer Koçaslan'ın kitabında, "Cumhurbaşkanı'na neşir yoluyla hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, TBMM'yi, askeri ve emniyet kuvvetlerini tahkir ve tezyif" etmek suçları işlendiğini ileri sürüp 8 yıla kadar ağır hapis cezası istedi. Savcı Koçaslan'ın avukatı Hakan Çoşkun, "Müvekkilim toplumsal olaylara duyarlılığı ile dava konusu kitabı yazmıştır. Kitapta herhangi bir şekilde suç işleme arzusu yoktur. Tamamen eleştiri sınırları içinde kalınmıştır" dedi.
       Cumhuriyet Savcısı Ömer Koçaslan'ın katılmadığı dünkü karar duruşmasında mahkeme heyeti, kitapta iddia edilen suçlamaların unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat kararı verdi.