Siyaset İBB’de devir teslim bugün

İBB’de devir teslim bugün

27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 23 Haziran’da yapılan yenileme seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu’nun bugün görevi devralacağı bildirdi.

İBB’de devir teslim bugün

Valilikten yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi devir teslim töreni, İBB Başkanlığı Saraçhane binasında 27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 18.30’da gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

31 Mart seçimlerinden sonra mazbatanın iptal edilmesi üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı vekaleten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yürütüyordu. Beylikdüzü Kültür Kültür Merkezi’nde gazetecilere açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “İl seçim kurulu il başkanlığımıza yarın mazbata ile ilgili süreci belirtti. Sayın Valimizle de konuştuk. Yarın 18.30’da sizleri de bekliyoruz, halkımızı da bekliyoruz. Görevimizi teslim alacağız. Biz bir yandan çalışıyoruz, günümüzü dolu dolu geçiyoruz. Teknik çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah her şey çok güzel olmaya devam edecek” dedi.