Siyaset İçişleri Bakanı Ala: İnsanlık düşmanı küresel terör sözkonusu

İçişleri Bakanı Ala: İnsanlık düşmanı küresel terör sözkonusu

05.07.2016 - 11:10 | Son Güncellenme:

BURSA Ulu Camii’de bayram namazını kılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Dünyadaki çeşitli ülkelerde, insanların başının belası olan, insanlık düşmanı bir küresel terör söz konusu. Buna karşı Rabbimizin yardımlarını diliyoruz ve küresel alanda da işbirliği çağrısında bulunuyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Ala: İnsanlık düşmanı küresel terör sözkonusu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bayram namazını kılmak için Vali İzzettin Küçük ve Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Ulu Camii’ne geldi. Çevrede bulunanları selamlayarak camiye giren Efkan Ala bayram namazı çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Bütün İslam aleminin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Bakan Ala, bu bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini diledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Dünyadaki çeşitli ülkelerde, Amerika’dan Almanya’ya, Fransa’dan Suudi Arabistan’a, Türkiye’ye kadar insanların başının belası olan, insanlık düşmanı bir küresel terör söz konusu. Buna karşı Rabbimizin yardımlarını diliyoruz ve küresel alanda da işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Öyle bir çağa adım attık ki, birimizin menfaatine olan diğerimizin de menfaatine oluyor, bir ülkenin zararına olan diğer ülkelerin de zararına oluyor. Onun için insanlık hep birlikte yeni bir medeniyeti inşa etmelidir. Bu bayramın, bu düşünceleri irdeleme fırsatı sunmasını diliyorum. Hepimizin bayramı mübarek olsun."

Daha sonra cami avlusunda bulunanlarla bayramlaşan Efkan Ala, onlara lokum ikram etti. Bakan Ala ve Vali İzzettin Küçük simit ve çay ile kahvaltı yapıp yanlarına gelenlerle sohbet etti.