Siyaset İçişleri Bakanı: ‘Başbakanımı dün akşam izlerken de çok sevdim’

İçişleri Bakanı: ‘Başbakanımı dün akşam izlerken de çok sevdim’

30.01.2009 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

İçişleri Bakanı: ‘Başbakanımı dün akşam izlerken de çok sevdim’

BURSA’ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e yaptığı sert çıkışı çok mert ve onurlu bulduğunu söyledi. Atalay, “Başbakanımızın bu tavrını çok seviyorum. Dün akşam izlerken de çok sevdim” dedi.
İçişleri Bakanlığı, 29 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde alınacak güvenlik önlemlerini, Bursa’da bugün düzenleyeceği geniş kapsamlı toplantıda konuşup tartışacak. Toplantıya katılmak üzere bugün saat 10.30’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle Bursa’ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Emniyet Müdürü Tahsin Demir tarafından karşılandı. Beşir Atalay, burada gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaptığı ve terk ettiği tartışmayla ilgili görüşleri soruldu. “Başbakan Açık sözlü bir insandır” diyen Beşir Atalay, “Başbakanımız dürüst bir insandır. Sözlerini eğip bükmez. Bu davranışını çok mert ve onurlu buldum. Başbakanın bu tavrını çok seviyorum. Dün akşam izlerken de çok sevdim” dedi.
Atalay, bir başka soru üzerine İletişim Daire Başkanlığının Anayasa Mahkemesi, MİT, polis ve jandarmaya telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimi tespit, dinleme ve kaydetme konusunda yetki veren kanunun, ‘Dinlemelerde faaliyetlerin denetiminin, başbakanın özel olarak yetkilendireceği kişi veya komisyon tarafından yapılmasını’ öngören hükmünü iptali konusunda “Bunlar değerlendirilir. Evet Anayasa iptal etmiştir. Bu yasa tekrar TBMM’ye gelir. Bu boşluklar doldurulur” diye yanıt verdi.