Siyaset İftira davası açacağım

İftira davası açacağım

23.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rus televizyonuna verdiği röportaja ilişkin olarak, “Bir insan söylemediği bir sözden dolayı bu kadar ciddi bir linç ve saldırının hedefi haline getirilemez” dedi.

İftira davası açacağım

Erdem, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 10 Aralık günü hayatında ilk defa TBMM kürsüsüne çıktığını ve orada bir iddianameyi göstererek, bazı bilgiler paylaştığını anımsattı. Konuşmasının ardından, bazı uluslararası medya kuruluşlarının kendisi ile irtibat kurduğunu ve söz konusu bilgileri sorduğunu belirten Erdem, bunun üzerine röportajlar verdiğini kaydetti. Rus televizyonuna yaptığı açıklama sonrasında yaşananlara vurgu yapan Erdem, “Bu benim son açıklamam olacak. Bir daha bu konuda konuşmayacağım. Bir insan söylemediği bir sözden dolayı bu kadar ciddi bir linç ve saldırının hedefi haline getirilemez. Ölüm tehditleri alıyorum” dedi

Haberin Devamı

Röportajın görüntüsünü gazetecilere izleten Erdem, kendisi hakkında kaçacağı yönünde iddiaların ortaya atıldığını hatırlatarak, “Eren Erdem’i kendiniz mi zannettiniz? Nereye kaçacak?” dedi. Erdem, hakkında, “İran ajanı” olduğu yönünde yapılan haberleri de eleştirerek, bunun Selam Tevhid iddianamesine dayandığını ve kendisi hakkında bu dosyada savcının takipsizlik kararı verdiğini bildirdi. Erdem, “Eğer o iddianame doğruysa ve ben İran ajanıysam Hakan Fidan da İran ajanı. O iddianamede yer alanların hepsi İran ajanı. Savcı o iddianamede benim için takipsizlik verdi” diye konuştu.

Erdem, savcılığa giderek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti’nin 60’a yakın milletvekili ve bazı medya organları hakkında, “İftira atmaktan” dava açacağını belirtti.