Siyaset İki büyükelçinin tesadüf ziyareti!

İki büyükelçinin tesadüf ziyareti!

17.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık’ta dün terör ve Suriye trafiği yaşandı. Önce İran sonra ABD büyükelçisi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile buluştu. Nezaket ziyareti olarak duyurulan görüşmelerin aynı güne denk gelmesinin tesadüf olduğu açıklandı

İki büyükelçinin tesadüf ziyareti

Başbakanlık’ta dün terörle mücadeleye ve Suriye’deki gelişmelere dönük olarak atılacak adımlar çerçevesinde sürpriz bir trafik yaşandı. Önce İran’ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ramazan ayının sona ermesinin ardından terörle mücadeleye dönük sert tedbirlir alınacağını açıklaması, bu çerçevede sınır ötesi harekât kararı alındığı yolundaki haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından dün Başbakanlık’ta heyecanlı saatler yaşandı.
Erdoğan’ın Başbakanlık’a geldiği dakikalarda İran’ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour da Başbakanlık’a giriş yaptı. Başbakanlık’ın yan kapısından giriş yapan Hosseinpour’un Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile görüşmeye geldiği ortaya çıktı. Bozdağ, önceki gün Ak Parti Genel Merkezi’nde yapılan ve Suriye’deki gelişmeler ile terörle mücadele konusunun masaya yatırıldığı toplantıya katılmıştı. Toplantıda sınırötesi harekât da ele alınmıştı.
Hosseinpour ile görüşmede, İran’ın PJAK’a dönük operasyonları başta olmak üzere terörle mücadele konusunun ana gündem maddesi olduğu öğrenildi. Bu çerçevede, PKK’nın 2 numaralı ismi Murat Karayılan’ın yakalandığı yolunda İran kaynaklı haberlere ilişkin gelişmelerin de Büyükelçi ile görüşmede ele alındığı belirtildi.

Tesadüf dediler
İran Büyükelçisi’nin ayrılmasının ardından Başbakanlık’a saat 16.20 sularında ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone geldi. Ricciardone de Bozdağ ile görüştü.
Yaklaşık 45 dakika süren bu görüşmenin de ana gündem maddesinin de Suriye ve terörle mücadele olduğu öğrenildi. Başbakanlık’tan ise Bozdağ’ın yeni görevi nedeniyle iki elçinin nezaket ziyaretinde bulunduğu, ziyaretlerin aynı güne denk gelmesinin tesadüf olduğu açıklaması yapıldı.
Ancak Erdoğan’ın “bıçak kemiğe dayandı” açıklamasının hemen ardından yapılan görüşmelerde terör konusunun öncelikle masaya yatırıldığı belirtildi. Görüşmelerde Türkiye’nin Suriye konusundaki yaklaşımının hem, Ankara’nın tutumundan rahatsız olan İran hem de ABD tarafına tekrar iletildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

İki büyükelçinin tesadüf ziyareti

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de Başbakan Yardımcısı Bozdağ'la yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.