Siyaset ‘İktidar amirallere teşekkür etmeli’

‘İktidar amirallere teşekkür etmeli’

25.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘6 benzemez bir araya geldi’ eleştirilerine "Altımız da benziyoruz. Demokrasi istiyoruz" diye karşılık veren Kılıçdaroğlu, “Hükümet Montrö bildirisini yayımlayan amirallere teşekkür etmeli” dedi.

‘İktidar amirallere teşekkür etmeli’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altı partinin i şbirliğine yönelik "altı benzemez bir araya geldi" eleştirilerine yanıt verdi. Yenimahalle Belediyesi Nergis Salonu’ndaki Muhtarlar Buluşması programında konuşan CHP lideri muhtarların sorunları ve çözüm önerilerine değindi. Kılıçdaroğlu, "Muhtarları gerçekten demokrasinin temel taşı haline getirmek istiyorsak bir muhtarlık yasasına ihtiyacımız var. Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılıyor. Dedim ki, 'Muhtarlar için birleşik oy pusulası' önergesi verin. Sandığa giriyorsunuz. Oy vereceğiniz muhtarın pusulası yok orda. Niye sizin birleşik oy pusulanız olmasın? 'Muhtarlara birer personel vereceğim' dedim, kıyamet koptu. Niye verilmesin? Muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili bir olay olduğunda belediye meclisi toplantılarına katılmalı, söz ve oy hakkı sahibi olmalılar. Size maaş ödenmesi lazım. İzin hakkı kullandığınızda kesilmemesi lazım. Türkiye Muhtarlar Birliğinin kurulması lazım" dedi. Türkiye'de toplumun giderek ayrıştığını, kavgalı bir topluma dönüştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Daha düne kadar komşumuzun kimliğini sormazdık. Şimdi inancını, kimliğini, yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Bu çok tehlikeli. Kimlik sorgulanır mı? İki konu CHP açısından kırmızı çizgidir. Biri bayrak, iki vatan" dedi. 

Haberin Devamı

'Altımız da benziyoruz'

"Bazen kızıyorlar diyorlar ki 'vay efendim altı benzemez bir araya geldi'" diyen Kılıçdaroğlu, bu eleştiriye şu yanıtı verdi: "Altımız da benziyoruz. Demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz. Hepimiz demokrasi istiyoruz. Hepimiz insan hakları istiyoruz. Hepimizde memleket sevgisi, yurt sevgisi var. Ne var yani. Her birimizin görüşü faklı olabilir, doğru, akıl akıldan üstündür. Bir evde en çok kim tartışır. Eşler değil mi? Bir şey söylersiniz, karşı düşünce gelir. Ama bu kavga nedeni midir? Değildir, belki haklıdır diye oturur, düşünürüz ayrıca. Biz de oturur, konuşuruz. Hangisi doğru, hangisi yanlış. Uzmanına danışırız. Dolayısıyla Türkiye'yi içinde bulunduğu badireden çıkarmamız lazım."

Haberin Devamı

‘Hepsinin beraat etmesi lazım’

Kılıçdaroğlu, Montrö ile ilgili açıklamaları nedeniyle yargılanan emekli amirallerle ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Emekli amirallerin, Montrö konusunda yaptıkları açıklamanın ne kadar doğru olduğunu Ukrayna-Rusya savaşı bize gösterdi. Bütün amirallere o bildiri için teşekkür etmemiz lazım. Bir gerçeği, iktidardan çok daha önce bildiler ve toplumun önüne koydular. İktidarın o amirallere teşekkür etmesi, yargılama aşamasının da süratle bitmesi, hepsinin beraat etmesi lazım.”