Siyaset Ilıcak, FP'yi 'bozdu'

Ilıcak, FP'yi 'bozdu'

29.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ilıcak, FP'yi 'bozdu'

Ilıcak, FPyi bozdu


ABDULLAH KARAKUŞ Ankara


       Gelenekçiler ile Yenilikçiler arasındaki çekişme önceki gün FP Grubu'nda farklı bir boyut kazandı. Yenilikçilerin arasında yer alan İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak'ı suçlayan Mukadder Başeğmez, "biz senden önce kardeş kardeş geçinirdik. Şimdi değiştik" dedi.
       Ilıcak'ı "ajan rovokatör" ilan eden Adıyaman Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da, "Sürekli köşenizde askerlerle ilgili yazı yazıyorsunuz ve partiyi uçuruma sürüklüyorsunuz" dedi.
       Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde bazı FP'li milletvekillerini Yüce Divan oylaması konusunda eleştiren ve "satılık" olarak niteleyen Ilıcak'a tepki, grub toplantısının basına kapalı bölümünde seslendirildi.

'Ajan provakatör'

       Grupta yaşanan tartışmanın bir bölümü şöyle:
       Fırat: Merve olayının müsebbibi sizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği ajan provakatör de sizsiniz. Siz satın almayı daha iyi bilirsiniz. Bazen meta, bazen de mal olup kaça satın alınıp alınmadığını siz daha iyi bilirsiniz. Biz bugüne kadar ne satıldık, ne de alındık.
       Ilıcak: Ben ak - pak bir insanım. Benim alnım kristal kadar berraktır. Yazıda sizleri kastettiğimi nereden biliyorsunuz?
       Mukadder Başeğmez: Nazlı Hanım biz 160 kişiyken böyle değildik. Herkes birbirini sever sayardı. Ama şimdi böyle değil.