Siyaset İlk şamar 12 Eylül’de ikinci şamar seçimde

İlk şamar 12 Eylül’de ikinci şamar seçimde

17.07.2010 - 00:31 | Son Güncellenme:

Kemal Kılıçdaroğlu: ’Terörle mücadelede ilk günden beri kararlı bir irade ortaya koyduk’ diyor. Sevsinler kararlılığını. Daha teşhis koyamamışlar

İlk şamar 12 Eylül’de ikinci şamar seçimde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül referandumunda halkın değişikliklere “hayır” demesini isterken, “Bir anayasa değişikliği halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa, Kenan Paşa’nın anayasasının bir uzantısıysa o zaman 12 Eylül’de 12 Eylül anayasasına ‘hayır’ diyeceğiz. 12 Eylül’e ilk şamarı indireceğiz, seçimde ikinci şamarı indireceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün Polatlı ve Eskişehir’de halkla kucaklaştı. Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kılıçdaroğlu” ve “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları arasında şu mesajları verdi:
KENAN PAŞA ANAYASASINA HAYIR: Bir anayasa değişikliği halkın çıkarları için bir şey getirmiyorsa, demokrasi getirmiyorsa, özgürlükleri genişletmiyorsa, Kenan Paşa’nın anayasasının bir uzantısıysa, 12 Eylül’de 12 Eylül anayasasına ‘hayır’ diyeceğiz. Hepinize hayırlı günler diliyorum. 12 Eylül’de sandıkta AKP’ye, ‘al bu anayasayı başına çal’ diyelim.
RECEP BEY’İ MUTFAKTAN ÇIKARIN: Recep bey Eskişehir’de 3 Ekim 2002’de, ‘Bütün malzeme var, her şey var, helva yapacak usta yok’ demiş. Sen helvayı yaptın, millet yedi mi? Yandaşlarına akrabalarına ihaleye fesat karıştıranlara yedirdin. Recep beyi mutfaktan çıkarma zamanı geldi. Mutfak milletin mutfağı, mutfaktan çıkartıp sokağa bırakacağız.
SEVSİNLER KARARLILIĞINI: Başbakan liderlerle görüştü, bizi tatmin eden açıklamalar yapar dedik, terörle mücadelede yol haritasını açıklar diye bekledik. Ama başbakan ‘iktidara geldiğimiz günden itibaren kararlı bir siyasi irade ortaya koyduk’ dedi. Sevsinler kararlılığını. Nasıl bir kararlılık ki üç kez açılımın adını değiştirdiniz, demek ki bunların kararlığı hikaye. Kararlıydınız da niye gelip duvara çarptınız? Bunlar terörü önleyemezler, terörü sadece CHP önler.
DAHA TEŞHİS KOYAMAMIŞLAR: Recep bey, ‘terörün bu aşamaya gelmesi doğru teşhis konulamamasından’ demiş. 8 yıldır siz iktidarsınız. Sen başbakanlık yapmıyor musun, sen yönetmiyor musun? Teşhisi 8 yıldır koyamadın da aklın başına yeni mi geldi? Daha teşhis koyamamışlar, ‘doktor’ diye geziyorlar. Bunların doktorluğundan da şüphe ediyoruz. Bundan doktor da değil, teşhis de koyamazlar, sorunu da çözemezler. Biz doğru teşhisi koyup sorunu çözeceğiz.
MİLLETİ DELİP GEÇTİ: Başbakan; ‘kriz bizi teğet geçti demiştik bize inanmadılar şimdi görülüyor ki teğet geçmiş’ diyor. Recep Bey ve arkadaşlarını teğet geçmiş ama milleti delip geçti. Onları teğet geçti onlar havuzlu villalarda oturuyorlar. Havuzlu villalarda oturmaya devam edecekler ama başbakan koltuğunda oturamayacak. Halk buna el koyacak.
AMPUL PARTİSİ: Bir başbakan niye dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkar? Hayali ihracatçıları, naylon faturacıları, ihaleye fesat karıştıranları, kalpazanları parlamentoda istiyor musunuz? O zaman bu anayasa diyeceğiz, temizlik diyeceğiz, temiz ahlak diyeceğiz. Bunlar hangi partiden? Ampul partisi, adaletten kaçanlar partisi.
İKİ ŞAMAR ATIN: Evet Deniz Feneri diyorsunuz, meraklanmayın. Deniz Feneri’nin olmadığı, yolsuzluk yapanın yanına kâr kalmayacağı bir iktidar için önce 12 Eylül’de bir şamar indireceğiz, seçimde ikinci şamarı indireceğiz.
YÜCE DİVAN’A GİDECEKLER: Bunların ‘büyük düşünün’ diye sloganı var. Evet bunlar büyük götürdüler. Bunların hesabını soracağız. Evet bunlar Yüce Divan’a gidecekler.
Parti il başkanlarına ‘enerjinizi rakı sofralarında harcamayın, iftar sofralarını ziyaret edin’ talimatı veren Kılıçdaroğlu, Polatlı’da cuma namazı öncesi sela okununca, parti otobüsünü durdurdu. Otobüsten inen Kılıçdaroğlu cami avlusuna girerek vatandaşlarla tek tek el sıkışarak sohbet etti.

Haberin Devamı

Depremi yaşadı
Kılıçdaroğlu, Polatlı’da AKUT’un 7,4 büyüklüğündeki bir deprem yaratan simülatörüne oturarak o anları yaşadı!