Siyaset İlk yabancı konuğunu ağırladı... Şentop, Itno’ya baston hediye etti

İlk yabancı konuğunu ağırladı... Şentop, Itno’ya baston hediye etti

28.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ilk yabancı konuğu Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi İtno oldu. Şentop, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Çad Cumhurbaşkanı Itno ile Meclis’te bir araya geldi.

İlk yabancı konuğunu ağırladı... Şentop, Itno’ya baston hediye etti

Daha sonra Şentop ve Itno, Divan Salonu’nda yapılan heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmelerde, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Türkiye-Çad Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Türkiye’nin Encemine Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen, Çad’ın Ankara Büyükelçisi Adoum Dangai Nokour Guet de hazır bulundu. Şentop, baston merakı olan Itno’ya özel yapım baston ile hatıra pul baskısı hediye etti.

Haberin Devamı

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ardından Itno, Meclis’in, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından bombalanan bölümlerini ziyaret etti. Kumbuzoğlu, Itno’ya 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve yapılan saldırılara ilişkin bilgi verdi. Itno, Meclis Genel Kurul Salonunu da gezdi.

Anıtkabir’e ziyaret

Itno, resmi ziyaret için geldiği Ankara’da dün Anıtkabir’i de ziyaret etti. Itno’ya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşlik etti. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyen Itno, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Itno, deftere şunları yazdı:

“Türk milletinin babası, efsanevi adamın yattığı kabre ikinci ziyaretim. Hayalinizdeki gibi Türkiye bugün halefiniz, kardeşim ve dostum (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın şekillendirdiği çok büyük bir millet. Nur içinde yatın.”