Siyaset ‘İnandığımız gibi yaşayalım’

‘İnandığımız gibi yaşayalım’

29.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Partili Samancı’dan sonra, Ak Partili Dalbudak ve Kaçar da başörtüsüyle Meclis’e geleceklerini açıkladı. İki vekil, ‘Demokratikleşme paketi bir fırsat’ dedi.

‘İnandığımız gibi yaşayalım’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘demokratikleşme paketi’ ile kamuda başörtüsü engelinin kaldırılmasının ardından Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’dan sonra Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ile Ak Parti Kahramankaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da Meclis’e başörtülü geleceklerini açıkladı.
‘Kutsal topraklarda tövbe ettik’
Bayramda Hacca gittiğini söyleyen Kaçar, “kutsal topraklara gidip tövbe ettikten sonra” Meclis’e başörtülü gelme kararı aldığını açıkladı. “Dinimizin gerekliliklerini harfiyen yerine getirme kararı içerisindeyim” diyen Kaçar, Meclis’e başörtülü geldiğinde kimsenin tepki göstereceğini sanmadığını söyledi.
Misafir ağırladığını ve oğlunun bir rahatsızlık geçirdiğini belirten Kaçar, “Halen izindeyim ve misafirlerimiz var. Oğlumun iyileşmesi önemli. Burada öncelik oğlumda. Meclis’e çarşamba veya perşembe döneceğim. Çalışmalara başörtülü olarak katılacağım” diye konuştu.
‘CHP’de çatlak olabilir’
Meclis’in en genç milletvekili olan 34 yaşındaki Dalbudak, geçen yıl Hac dönüşü Meclis’e başörtülü gelmeye teşebbüs edemediğini söyleyerek, “Toplumsal mutabakat olmadığı için beklemede kaldık. Bu sene nasip oldu. İnandığımız gibi yaşamak istiyoruz. Demokratikleşme Paketi bir fırsat” diye konuştu. BDP ve MHP’nin “başörtülü milletvekillerine” destek verdiğini söyleyen Dalbudak, “CHP’de bir takım çatlaklar olacağını düşünüyorum. Bu zaman içinde çok azalacaktır” diye konuştu.
Dalbudak, “31 Ekim’de Meclis’e başörtüsüyle girmeyi düşünüyorum. Anayasaya göre herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” dedi. Hacdan döndükten sonra rahatsızlanan Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in, hastalığı nedeniyle önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na katılması beklenmiyor. Ancak kulislerde Şahkulubey’in başörtüsüyle Meclis’e gelmeyeceği bilgisi konuşuluyor. Şahkulubey’in başörtülü olarak Meclis’e gelme kararı alırsa bunu öncelikle Ak Parti grubu ile paylaşacağı öğrenildi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ise başörtüsü kararının milletvekillerinin kişisel tercihi olduğunu kaydetti. Satır, “Yönlendirmemiz kesinlikle söz konusu değil” dedi.