Siyaset İnce: İlkemiz yurtta barış dünyada barış

İnce: İlkemiz yurtta barış dünyada barış

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk durağı Gümülcine’de Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na kısa bir ziyaretin ardından, Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesine yürüdü. Yolda Türk esnafla selamlaşan İnce, daha sonra toplanan soydaşlara seslendi. Türkiye’nin 24 Haziran’da önemli bir seçime gittiğini belirten İnce, “Allah’ın izni, milletin isteğiyle kazanacağıma inanıyorum. Görüntü öyle” ifadelerini kullandı.

İnce: İlkemiz yurtta barış dünyada barış

İnce, Türkiye’nin, Cumhuriyetin kuruluşunun ardından Sadabat ve Balkan paktlarını imzaladığını anımsatarak “İlkemiz yurtta barış, dünyada barış. Türkiye’de barış, bölgede barış, dünyada barış. Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken dış politikasının temel prensibi oydu. Türkiye kendi içinde barışsın. Türkiye komşularıyla barışsın, bölgesinde barışsın, dünyada barış olsun” diye konuştu. Ailesinin bir kısmının Drama’dan nüfus mübadelesi sırasında Türkiye’ye
göç ettiğini anlatan İnce, “Sen niye buraya geldin’ diyenlere sesleniyorum. Gönül bağımız var. Dertleşmek istedik” dedi.

Haberin Devamı

‘İki Yunan askeri’

İnce, Yunan basın mensuplarının Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerine ilişkin sorularına, “Türkiye bir hukuk devleti olsun diye uğraşıyorum. Türkiye’de yargının bağımsız olması için uğraşıyorum. Ayrıntıları bilmiyorum” yanıtını verdi. Yunanlı muhabirin, “İki Yunan askerinin Erdoğan’ın isteğiyle tutuklanıp tutuklanmadıkları” şeklindeki sorusuna da İnce, “Sanmıyorum. Öyle bir şey olduğuna inanmıyorum” cevabını verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ege’deki 18 adaya ilişkin iddialarının sorulması üzerine,İnce, “Bunları konuşacağız. Yunanistan ile Kıbrıs’ta, Ege’de problemlerimiz var. Ege’nin iki yakası bir araya gelmeden, iki ülkenin iki yakası bir araya gelmez” dedi.

İnce: İlkemiz yurtta barış dünyada barış