Siyaset İnce-Kılıçdaroğlu zirvesi iddiası

İnce-Kılıçdaroğlu zirvesi iddiası

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel başkanlık adaylığı niyeti bilinen Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile bir araya geldiği iddia edildi.

İnce-Kılıçdaroğlu  zirvesi iddiası

CHP’ye yakın bir internet sitesi, Kılıçdaroğlu ile İnce’nin bir süre önce görüştüğünü, İnce’nin görüşmede Kılıçdaroğlu’ndan kurultay ve kongre takvimi sürecinin durdurulmasını talep ettiğini ileri sürdü. İnce’nin Kılıçdaroğlu’nun tutuklanmasının tartışıldığı bir dönemde, parti içi tartışmalar yerine “Ak Parti hükümetine meydan okunması” önerisinde bulunduğunu yakın çevresine ilettiği iddia edildi.
Ancak İnce, Milliyet’in sorusu üzerine Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini, bu hafta içinde görüşebileceğini belirtti. Yakın çevresinden alınan bilgilere göre İnce, bu süreçte bir dizi, “iyi niyetli girişimler”de bulunarak, bu süreçten ancak parti içindeki farklı çevrelerin elbirliğiyle çıkılabileceği görüşünü iletecek. Parti kulislerinde İnce’nin genel başkan adaylığı niyetini en az bir kurultay ötelediği de konuşuluyor. Yine parti kulislerinde İnce’nin ismi Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor. Milliyet’in aldığı bilgilere göre parti içinde İnce ile hareket etmeyen bazı milletvekilleri, buna benzer bir öneriyi bir süredir dile getiriyordu.