Siyaset ‘insanlar hizmette yarışsın’

‘insanlar hizmette yarışsın’

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında dün Kartal’da, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlarla buluştu.

‘insanlar hizmette yarışsın’

“Toplumun borçlu olduğu kesimlerle bir aradayız” diyen İmamoğlu, “Evlatları bizim evlatlarımız. Anneleri babaları bizim anne babalarımız. Gazilerimiz de aynı. Engelliler, bir şehirde hayata katılamıyorsa, dahil olamıyorsa, yöneticiler olarak başarısız olmuşuzdur” dedi.

Haberin Devamı

‘Bize emanetsiniz’

Konuşmasının ardından konukların masalarını tek tek ziyaret eden İmamoğlu, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 2016 yılında şehit düşen Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşi Derya Aksu ile sohbet etti. Şehit eşine “Siz bizlere emanetsiniz” diyen İmamoğlu, “Hepimizin başı sağ olsun. Her zaman bize emanetsiniz, bilin” dedi. Duygusal anların yaşandığı sohbet sırasında İmamoğlu, şehidin 2,5 yaşındaki oğlu Alparslan Aksu’yu da kucağına alarak yakından ilgilendi. Sanayi esnafına ziyaret İmamoğlu, kahvaltı programının ardından Kartal Oto Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret etti.

Şehirlere yeni enerji gelmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “Seçim seçim... Yorulduk kardeşim. Beş sene de yedi seçim. Umarım bu süreçten sonra yarış, vatandaşa hizmet yarışı olur. Bizim de beklentimiz o. Abartmaya gerek yok beka vesaire diyerek. Ülkenin ekonomik sıkıntıları var. Onun dışında bir sorun olduğunda hepimiz kol kolayız. Kim olursa olsun. İnsanlar hizmette yarışsın. Bence daha hayırlı olacak. Biz rekabete talibiz. Hizmet vereceğiz. Ama tatlı rekabet. İşine bakacaksın. Rakibine taş atarak ayağına çelme takarak olmaz. Biz olaya, hizmet yarışı olarak bakıyoruz. Biz talibiz, hazırız” diye konuştu. Sanayide dükkanları ziyaret eden İmamoğlu, bir tamirhane sahibine, “Bağıranlardan takmıyorsun, değil mi?” diye espri yaptı. Egzozlardan çıkan sesten rahatsız olduğunu belirten İmamoğlu, “Yıkıyorlar ortalığı ya. Ne egzozcu esnafımız taksın ne de güzel gençlerimiz zevk alsın. Hastalar, yaşlılar ve çocuklar çok rahatsız oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Akşener’den destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Çemkeköy’deki mitingine destek verdi.

‘insanlar hizmette yarışsın’

‘Baş tacısınız’

Toplumda dezavantajlı gruplara hassasiyet göstermeyen hiçbir yöneticinin başarılı olamayacağını kaydeden İmamoğlu, “Dezavantajlı grup bırakmamak lazım. Herkes engelli adayı. ‘Beni ilgilendirmiyor’ diyen hassasiyet göstermeyen hiçbir yönetici başarılı değildir. Sizler, bizim başımızın tacısınız. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve de engellilerimiz, sizler bizim sorumluluğumuzsunuz. Sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Sizlere layık birer belediye başkanı olacağız. Hepinizin huzurunda buna söz veriyorum” diye konuştu.